A Magyar Vöröskereszt idén is ünnepi összefogásra hív mindenkit, hogy minél több rászorulóhoz eljusson a segítség.

A téli időszakban, a karácsony közeledtével sokan fordulnak a Magyar Vöröskereszthez segítségért. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

A karácsonyi ünnepeket megelőzően idén is számos lehetőséget biztosít a Magyar Vöröskereszt azok számára, akik segíteni szeretnék az arra rászorulókat.

December 7-én és 8-án a TESCO 111 hipermarketében szervez élelmiszergyűjtést a Magyar Vöröskereszt.

A két nap alatt minimum 70 ezer kilogramm tartós élelmiszer összegyűjtése a cél, melyből mintegy 13 ezer családnak állít össze segélycsomagot a Vöröskereszt és még az ünnepek előtt el is juttatja azokat a nehéz körülmények között élőknek országszerte. A 111 Tesco hipermarketben 400 önkéntes gyűjti majd az adományokat.

Tavaly  több mint 64 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Vöröskereszt kétnapos adománygyűjtése nyomán, ami 11500 családnak jelentett valós segítséget.

A legegyszerűbb és leggyorsabb adományozási forma, ha felhívjuk a 1359-es adományvonalat vagy elküldjük SMS-ben az ADOMANY szót. Minden hívás vagy SMS 250 forint segítséget jelent a Vöröskereszt számára a téli krízis időszakban végzett segítő tevékenységének támogatásában. Pénzadománnyal segíthetünk még a szervezet megújult weboldalán keresztül is, ahol mindössze néhány kattintás után célba ér a segítség.

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
13.738.810 Ft50.000.000 Ft1475 fő

Adományozni szeretnék

A Magyar Vöröskereszt idén is részt vesz a MikulásGyárban, ahol november 30. és december 21. között várják az tárgyi adományokat a fővárosban. Idén új helyszínen, Millenáris Parkban, a beváaásrló központok közül kizárólag a Lurdy Házban és a legtöbb postán adhatóak le a rászorulóknak szánt adományok. Elsősorban tartós élelmiszert, tisztító és tisztálkodási szereket várnak, de nagy örömmel fogadják a jó állapotú mesekönyveket és játékokat is. A gyűjtőpontok pontos helyszíne és azok nyitva tartása a MikulásGyár oldalán érhető el.

Mindemellett a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei számos helyi kezdeményezést is szerveznek, melyekhez bárki csatlakozhat, ezekről a megyei szervezeteknél és a helyi sajtóban tájékozódhatnak az adakozni vágyók.