Ezúttal Nyíregyházán gyűltek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt a Budapest Bank és a Hübner-H Kft. támogatásával a 43. Országos Elsősegélynyújtó Verseny keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét.

A Magyar Vöröskereszt immáron 43. alkalommal szervezte meg felmenő rendszerű (területi, megyei, országos döntő) országos elsősegélynyújtó versenyét. Szombaton 315 elsősegélynyújtó (20 gyermek, 20 ifjúsági és 18 felnőtt és 5 vendégcsapat) adott számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről a 21 állomásos körpályán, Nyíregyháza belvárosában.

A gyermek kategória legjobbja a Nyugat-Magyarországi Egyetem – Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata lett Vas megyéből, a második helyezett a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium Általános iskolai csapata, a dobogó harmadik fokán pedig a Nyírgyulai Kossuth Lajos Általános Iskola versenyzői végeztek.

Az ifjúsági kategória dobogó legfelső fokán a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium “Vér?! Nyomás!!” csapata, a második a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma Baranya megyéből, a harmadik a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma “Kötszercsempészek” csapata lett.

A felnőtt kategóriában, az ország legjobb elsősegélynyújtói szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, a “Nyírgyulai Életmentők” csapata lett. A kategória második helyezettje  a Debreceni Egyetem – Egészségügyi Kar csapata, a harmadik pedig a budapesti Semmelweis Ignác Humán Szakközépiskola csapata lett.

A fiatalok gyakorlati és elméleti elsősegélynyújtó tudását is tesztelte  Magyar Vöröskereszt. A humanitárius szervezet imitátorainak segítségével olyan élethű baleseti szituációkban kellett helyt állniuk a versenyzőknek, mint egy üzemi baleset, kocsmai verekedés, kutyaharapás vagy görkorcsolyás sportbaleset. A versenyben résztvevő csapatokat az Országos Mentőszolgálat szakemberei értékelték, a lebonyolítást 220 fő vöröskeresztes munkatárs és önkéntes segítette, míg a baleseti szituációk 60 képzett imitátor segítségével elevenedtek meg.

A versenyt már harmadik éve támogatta a Budapest Bank, és első alkalommal csatlakozott hozzá a Hübner-H Kft. is. A verseny fővédnöke Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere volt. A megyei jogú város minden körülményt biztosított, hogy a résztvevők nyugodt körülmények között teljesíthessék a feladatokat a város szívében.

A KIM Kancellária Sport Egyesület is már harmadik alkalommal támogatta a versenyt. A győztes csapatoknak a LEGO Manufacturing Kft. és a Media Markt nyíregyházi üzlete ajánlott fel értékes ajándékokat. A Magyar Vöröskereszt stratégiai partnere a Coca-Cola gondoskodott a versenyzők és a résztvevők folyadékpótlásáról.

A verseny további támogatói: Szabolcs Takarékszövetkezet, Atlantic Press Kiadó, Beregdaróc település, AIM-Medical, Speeding Kft., Clearwater Kft., Dispomedicor, LEGO Kockapalota Nyíregyháza, Korzó Bevásárlóközpont Nyíregyháza, Kálmánháza Polgármesteri Hivatal, Nyírség Hasso Kft.,Sárkány Fürdő Nyírbátor, Nyíregyházi Állatpark, Kossuth Kiadó,  C&A Nyíregyháza, Michelin, Tesco Nyíregyháza, Retro Rádió, Kisvárda Város Önkormányzata, Rotary Club Kisvárda, Caroflex Fékbetétgyár Kft., Nyíregyházi Polgárőrszövetség voltak.

A versenyről készült képgalériánkat itt találja: 43. OEV fotók

A verseny eredményeiért katt ide: