A segélycsapat ásványvizet, tartósélelmiszert, takarókat, állateledelt, tisztító és tisztálkodási szereket és nagy mennyiségű fertőtlenítőszert juttatott el az árvíz által leginkább érintett területekre.

Nehézkes határátlépés, kedves helyiek, profi csapattársak, segítőkész vöröskeresztesek, 800 km úttalan utakon és a képen is látható körülmények fogadtak minket. A segélyszállítmány célba érkezett abba a faluba, melynek egy részét a heves esőzések miatt megáradt patakok folyóvá duzzadva letarolták. A lezúduló víz magával ragadta a házakat, állatokat és sajnos embereket is. Köszönjük a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak és a KÖTÉL Egyesületnek, valamint a vöröskeresztes munkatársaknak és önkénteseknek az áldozatos munkát.

A Magyar Vöröskereszt 15 raklapnyi humanitárius segélyszállítmányt indított útnak a balkáni árvíz által leginkább sújtott térségbe, pénteken. A Magyar Vöröskereszt segélycsapata ásványvizet, tartós élelmiszert, takarókat, állateledelt, tisztító és tisztálkodási szereket és – az Egis Gyógyszergyár felajánlásában – nagy mennyiségű fertőtlenítőszert juttatott el Újvidéken keresztül az árvíz által leginkább érintett területekre. A 12 fős segélycsapat a határt átlépve a Topolyai Vöröskereszt segítségével jutott el azokhoz az adományelosztó pontokhoz, ahol át tudták adni a magyar adományokat.

A segélyszállítmány összeállítását több felajánló is segítette. Az Egis Gyógyszergyár ezer liter jódtartalmú, széles antibakteriális spektrumú fertőtlenítőszert adományozott, hogy segítse az árvizek után járványok kialakulásának megakadályozását. A Magyarvíz Kft. öt raklap ásványvizet, a Kaposvári Kórház fertőtlenítő szereket, higiénés eszközöket, míg Innoreál Kft, az Arion kutyatáp hivatalos forgalmazója, állateledeleket ajánlott fel. A Magyar Vöröskereszt szerb partnerszervezet igényei alapján saját katasztrófa-készenléti készletéből takarókat és tartós élelmiszert juttat a térségbe.

Képes beszámolónkért katt ide: Facebook