A Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága és a Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezete május 22-23. között a biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központban tartotta meg közösen szervezett rendezvényét.

Az első napon, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom Nemzetközi Világnapi ünnepségén adtuk át azt a csaknem 250 díjat és kitüntetést, melyek az önkénteseink, közösségeink, tagjaink és közvetlen munkatársaink munkáját jutalmazták. A díjazottak munkájukkal együttesen 250.000 ember életét tették jobbá az elmúlt egy évben. Az ország csaknem összes régiójának munkáját elismertük, az egyes térségek önállóan is hírt adtak eseményünkről, személyes díjazottjaikról.

A két napos biatorbágyi ünnepségsorozat díjazottjainak teljes listája alább található:

Május 22-én, délután került sor az országos vezetőségi ülésre és az országos küldöttgyűlésre ahol országos küldöttek, megyei elnökök és munkatársak találkozhattak és megvitathatták a szervezet működésének kérdéseit.

Másnap az ünnepségsorozat a Humanitárius Települések IX. Országos Találkozójával folytatódott. A címre idén 18 település pályázott. A pályázók között 8 új belépő is helyett kapott, többek között Komárom, Kardos, Gyenesdiás, Sülysáp, Monor, Üllő, Csetény és Rábapordány tudhatja magáénak a Humanitárius Település rangot. Az esemény a vándorbot ünnepélyes feldíszítésével zárult.