Az “Adj ünnepi arculatot a 140 éves Magyar Vöröskeresztnek!” pályázatunkra összesen 16 pályamunka küldtek be a március 30-ai határidőig. A beérkezett pályaműveket április 25-ig bírálja el a 8 tagú zsűri, s május 8-ig értesíti a pályázat nyertesét.
Köszönjük szépen minden kedves pályázónak a beküldött pályamunkákat!

Te hogyan értelmeznéd újra a világ egyik legnagyobb és legrégebbi brandjének a logóját?

A Magyar Vöröskereszt 2021. május 16-án ünnepli 140-ik születésnapját. Ennek kapcsán ünnepi logópályázatot hirdetünk, melyre a Te pályamunkádat is várjuk 2020. január 20. és 2020. március 30. között.

Mutasd meg, hogy számodra hogyan jelennek meg az elmúlt 140 év erőfeszítései és tudása a folyamatosan megújuló humanitárius szervezet életében! Legyél Te, aki felfrissíti a Magyar Vöröskereszt arculatát és elnyeri a balatoni hétvégét a szervezet üdülőjében, valamint egy Ebook olvasót.

A beérkezett pályamunkákról egy grafikusokból és a Magyar Vöröskereszt vezetőiből, önkénteseiből álló szakmai zsűri dönt. A nyertes pályázatot profi kivitelezésben megvalósítjuk, és szervezeteink országosan használni fogják a 2021-es ünnepi év során minden felületen, beleértve az ünnepi ajándéktárgyakat is.

  • A pályázatra való jelentkezésnek nem feltétele a szakirányú végzettség. Egyaránt várjuk amatőrök és profi tervezők jelentkezését.
  • Egy ember csak egyszer nyújthat be pályázatot, azonban a pályamunkához tetszőleges számú változatot csatolhat.

Formai követelmények

A logópályázathoz a jelen felhívás végén, letölthető két Magyar Vöröskereszt logó használható!

A koncepcióban szerepelnie kell a Vöröskereszt szimbólumnak fehér háttér előtt, a „Magyar Vöröskereszt” feliratnak HELVETICA betűtípussal, valamint utalnia kell a 140. éves évfordulóra, a megadott arányoktól pedig nem lehet eltérni. A tervezést illetőleg minden másban szabad kezet adunk és kifejezetten várjuk az újító ötleteket!

A Magyar Vöröskereszt színkódja:

A pályamunkákat digitalizálva az evfordulo140@voroskereszt.hu címre várjuk pdf. vagy png. vagy jpg. formátumban.

Csak a grafikai tervezőprogramok segítségével készült terveket tudjuk elfogadni!

Beküldési határidő: 2020. március 30.

Háttér:

Hogy adjunk pár ötletet a logó üzenetéhez; érdemes megismerkedned a Magyar Vöröskereszt eszmeiségével. A Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek szerte a világon, az alapító, Henry Dunant által megfogalmazott jelmondatot és hét alapelvet szem előtt tartva működnek, melyek tükrözik a humanitárius szellemiséget.

A Vöröskereszt jelmondatai:

Emberiességgel a békéért! (Per humanitatem ad pacem!)

Az emberiesség ereje (Power of Humanity)

A Vöröskereszt 7 alapelve:

  • Emberiesség
  • Pártatlanság
  • Semlegesség
  • Függetlenség
  • Önkéntesség
  • Egység
  • Egyetemesség

A Magyar Vöröskeresztről itt olvashatsz többet.

A beérkezett pályamunkák tekintetében fenntartjuk a jogot, hogy bármelyik pályamunkát a saját közösségi média felületeinken és a weboldalon megjelentetjük.

A logókat és a pályázat összefoglalóját az alábbi linkekre kattintva lehet letölteni

A Magyar Vöröskereszt 140. éves logópályázatának hivatalos pályázati szabályzatát ide kattintva olvashatod el, a jelentkezési lapot és adatkezelési nyilatkozatot pedig itt találod.

 

A pályázathoz szükséges összes dokumentum letölthető: