Közel húszmillió forintos segélyprogramot indított a Magyar Vöröskereszt Kalamajka bajba jutott lakosságának megsegítése érdekében.

Egy hét alatt 10.345.250 forint gyűlt össze a Magyar Vöröskereszt honlapján és 1359-es adományvonalán keresztül. A Nemzetközi Vöröskereszt sürgősségi katasztrófa alapjából további 32.958 svájci frankot hívtunk le. A teljes segélyprogramra fordítható összeg 19.837.250 forint. Az elmúlt egy hétben közel 4000 adag meleg ételt osztottunk ki a károsult családok és a mentésben résztvevők számára, 141 élelmiszer és tisztítószer és 421 higiéniai csomagot és takarót adtunk a károsultak számára.

Az előzetes kárfelmérések szerint 141 lakóépület rongálódott meg, ebből 24 ingatlan nagymértékben. Jelenleg az a legfontosabb, hogy a katasztrófát követően minél előbb visszatérhessenek otthonaikba az emberek. A Magyar Vöröskeresztnél a hosszú távú segítségnyújtásban hiszünk, ezért szervezetünk ki veszi a részét a megrongálódott ingatlanok helyreállításából is. A jelenleg rendelkezésre álló forrásokból 10 ingatlan helyreállítási munkálataiban tudunk segítséget nyújtani.

Terveink szerint ez a szám tovább növekedhet és az ingóságok pótlásában is szeretnénk részt venni, ehhez továbbra is várjuk az adományokat. Az adományozási lehetőségekről itt találhatóak további információk.