A kampányhoz a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet októberig várja a magyarok vöröskeresztes történeteit.

A világban élő hétmilliárd ember többségét, naponta érik a Vöröskereszttel kapcsolatos élmények, néha észrevétlenül is. Szinte mindenki – vagy legalább egy ismerősünk – adott már vért vagy kapott elsősegélynyújtó jó tanácsot, látogatta már meg önkéntes. Lehet, hogy nem is tudták, hogy vöröskeresztes tevékenységnek voltak részesei.

Ossza meg velünk Ön is vöröskeresztes történetét az alábbi oldalra kattintva: az én vöröskeresztes történetem

Több mint 17 millió Vöröskereszt és Vörösfélhold önkéntes és 80 millió tag lép kapcsolatba barátokkal, családokkal, szomszédokkal világszerte. Magyarországon a Magyar Vöröskeresztnek 40 ezer önkéntese és 130 ezer tagja van. Munkájuk segíti a közösség tagjainak életét. Szociális intézményekben, iskolákban, adománygyűjtéseken, véradásokon, katasztrófák esetén is találkozhatunk velük, tevékenységük célja a szenvedés enyhítése, az emberi élet és egészség védelme. Sokszor életünket megváltoztató, olykor pedig életmentő szolgáltatásokat nyújtanak. Magyarországon több mint 700 ezer embert érünk el évente, megerősítjük a közösségeket olyan önkéntes programokkal, mint például a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat, a 7csoda élménytábor, az Országos Elsősegélynyújtó Verseny és az Országos Felsőoktatási Véradóverseny.