Idén különlegességként egy jótékonysági kályhaépítő versennyel is kiegészültek a programok. A versenyen készült 20 mobilkályha a Magyar Vöröskereszt segítségével jut el rászoruló családokhoz.

Szombaton különleges programmal találkozhattak Magyarszombatfán, a fazekasnapok érdeklődői, a rendezvény cserépkályha- építő versennyel indult, melyre az ország szinte minden részéről érkeztek résztvevők. A verseny ötletgazdája Apagyi Zsolt, a MAT Kerámia Kft. tulajdonosa, a verseny fővédnöke pedig Pindroch Csaba színművész volt. A kályhaépítők megkaptak minden szükséges anyagot a munkához, az elkészült műveket pedig jótékonysági céllal ajánlják fel.

Az egyedülálló megmérettetésen elkészült 20 darab kályhából a Magyar Vöröskereszt segítségével minden megyébe jut egy, a leginkább rászoruló családnak. Pindroch Csaba elmondta, mindig szívesen áll egy nemes és szép kezdeményezés mögé, örül annak, hogy sikerült a Magyar Vöröskeresztben társra találniuk, így biztos, hogy olyan helyre kerülnek a kályhák, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a berendezéseket felajánló MAT Kerámia Kft. szakembereinek segítségével még a fűtés szezon előtt, várhatóan szeptemberben szállítják ki és helyezik üzembe a kályhákat a hátrányos helyzetű családoknál.

Forrás: vaol.hu, Magyar Vöröskereszt