Megújultak a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei szervezetének kommunikációs felületei, így a jövőben még hitelesebben, még gyorsabban beszámolhatnak Csongrád-Csanád megye lakóiért végzett jótékonysági munkáikról, részletesebben mutathatják be szerteágazó tevékenységeinket. Ezzel együtt a megyei Vöröskereszt meghatározott feladatokra önkéntes-toborzást kezd és várja „digitális” önkénteseit új Facebook csoportjába is!

Honlapukon a megújulással az eddiginél részletesebben mutatják be tevékenységeinket. 

Segélyezés

Folyamatosan támogatják a rászorulókat. Elsősorban élelmiszert, ruhát és tisztálkodási szereket gyűjtenek és osztanak szét közöttük. A koronavírus-járványban szegedi adományközpontjuk regionális feladatokat is ellát, innen küldik tovább számos helyre a védekezéshez szükséges eszközöket.

Adományozás

Részletesen bemutatják az oldalon az adományozási, támogatási lehetőségeket, ahogy megtalálhatók az információk a személyi jövedelemadó 1%-a felajánlásának lehetőségéről is.

Véradásszervezés

Életmentést szolgáló munkájuk a véradásszervezés. Területi egységeket tartanak fenn, járják a megye falvait, partnereket keresve dolgoznak azon, hogy véradóikat még jobban megbecsülhessék. A megújult oldalon heti és havi bontásban is elérhetők immár a véradások helyszínei és időpontjai, ahogy az is, hogy hétről hétre milyen ajándékokkal várják véradóhőseiket. Kiemelt véradásaikról szintén beszámolnak.

Elsősegélynyújtás

Ugyan a járványhelyzet miatt a tanfolyamok és a vizsgák szünetelnek, ám honlapukon minden információ rendelkezésre áll az újraindulásra.

Katasztrófa-segélyezés és katasztrófavédekezés

Folyamatosan képezve magukat, katasztrófahelyzetekben állnak helyt. Igyekeznek bővíteni tudásukat és eszközparkukat, hogy senki se szenvedjen hiányt, ha igazán baj van.

www.voroskereszt-csongradmegye.hu

Megújult közösségi oldalak várják az önkénteseket

Megyei Vöröskeresztes Facebook oldalukon rendszeresen teszik közzé ezentúl képes beszámolóikat tevékenységeikről és felhívásokat ehhez kapcsolódóan.

Megyei Véradás Facebook oldaluk tartalmai is megújulnak, a jövőben rendszeresen közzétesznek videó felhívásokat a véradásokra.

Véradás-segítés

Új Vöröskeresztes Facebook csoportjukba várják a jövőben önkéntes segítőinket, illetve azokat, akik önkéntes munkát keresnek!

A jelenleg aktuális önkéntes pozíciókról bővebb információ ezen az oldalon érhető el.