Uniós pályázaton nyert közel 120 millió forintból egy új épületszárnyat építettek a Baross Gábor utcán, és korszerűsítették is a létesítményt, melyet pénteken adtak át. Az átadó ünnepségen részt vett az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Nyitrai Imre.

A Nemzetközi Vöröskereszt négy évvel ezelőtt hirdette meg a 2020-ig szóló stratégiáját, melynek céljai között egyaránt szerepel az életmentés, a megélhetési források megóvása, a katasztrófák és válságok utáni helyreállításban való közreműködés, a szociális munka, a szegénység enyhítése – ismertette Dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke. Ezeken a területeken – emelte ki– a kormány és az önkormányzat politikája megegyezik a vöröskereszt célkitűzéseivel. Ez a Magyar Vöröskereszt stratégiája is, a biztonság, az egészség és a szociálpolitika, hangsúlyozta a humanitárius szervezet elnöke.

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete 2011 novemberében pályázatot nyújtott be a megyei Vöröskereszt által fenntartott Hajléktalanokat Gondozó Központ felújítására, illetve új épületszárny felépítésére. A 2013. április végi döntés értelmében közel 120 millió forint támogatást kapott a szervezet a központ fejlesztésére, egy új épületszárny építésére, amely akadálymentessé teszi az egész intézményt.

Forrás: minap.hu
Fotó: F. K. Cs.