A résztvevők bekapcsolódhatnak a véradásszervezésbe, az elsősegélynyújtás népszerűsítésébe, a katasztrófavédelmi és szociális terület munkájába. A három év alatt közel kétszázan juthatnak jogosítványhoz, de a Vöröskereszt támogatja a közúti elsősegélynyújtó képzés elvégzését és a nyelvtanulást és az önkéntes szerződés időtartamára kifizeti a programban résztvevők helyett az egészségügyi szolgáltatási járulékot is.

A projekt 9 megyében (Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Zala megye) 11 helyszínen, összesen 182 fő önkéntes fiatal bevonását tervezzük 3 év alatt.

A bevont önkéntesek számára lehetővé tesszük:

  • „B” kategóriás jogosítvány megszerzését
  • nyelvi képzés biztosítását
  • elsősegélynyújtó tanfolyam elvégzésé
  • egyéni tanácsadásban is részesülnek az önkéntesek
  • továbbá vállaljuk, hogy az önkéntes szerződés időtartamára kifizetjük helyettük az egészségügyi szolgáltatási járulékot is.

A programba olyan 18 évesnél idősebb, de a 22. életévüket még be nem töltött fiatalok jelentkezhetnek, akik középfokú tanulmányaikat sikeresen befejezték, és aktív hallgatói, tanulói jogviszonnyal, valamint foglalkoztatási jogviszonnyal nem rendelkeznek. Jelentkezni a Vöröskereszt megyei szervezeteinél lehet.

Az önkénteseknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy a szociális munkába, a véradásszervezésbe, a társadalmi elsősegélynyújtás népszerűsítésébe, valamint a katasztrófa-készenléti munkába is bekapcsolódjanak a Magyar Vöröskeresztnél.

A programról itt olvashattok bővebben: Itt a helyed! – Önkéntes program

A projekt az EFOP 1.3.8-17-2017-00015 kódszámú pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 2018. január 1. – 2020. december 31. között.