A Több lett? Maradhat! című adománygyűjtést a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Mentorprogramja szervezte március 1. és április 6. között. Országszerte 21 városban várták a hallgatók a felajánlásokat, amiket a Karitatív Tanács segítségével hátrányos helyzetű családokhoz juttatnak el – olvasható a HÖOK honlapján.

Kiss Edina, a Mentorprogram vezetője elmondta:

“Az intézmények hallgatói önkormányzatai – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is mindent megtettek az ügy sikeréért: ennek köszönhetően

7,5 tonna adományt gyűjtöttünk össze a rászorulóknak, ami másfélszerese a 2017-es jótékonysági akciónkban elért élelmiszer mennyiségének.”

Az esemény koordinátorai számos helyen eseményekkel, flashmobokkal és jótékonysági süteményvásárral segítették az adománygyűjtés sikerességét. A jótékonysági akció nemcsak a fővárosi hallgatókat ösztönözte adakozásra, az egész országból körülbelül 45 személyautót töltöttek meg a hallgatók tartós élelmiszerekkel.

Az adományok elszállításában a Karitatív Tanács tagszervezetei vettek részt, valamint több segélyszervezet, köztük a Magyar Vöröskereszt is.