Március 13-án, az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter 105 fő részére adott át állami kitüntetéseket. Pilsits Mária szerteágazó közösségi és önkéntes tevékenysége elismeréséül vehette át a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata keretében neki ítélt díjat.

Pilsits Mária életének elválaszthatatlan része a kis- és nagy közösségek érdekében végzett aktív, példaértékű önkéntes tevékenység, mely egyaránt megmutatkozik a Vöröskereszt, a Horvát nemzetiség vagy a lakóhelyén élők érdekében vállalt és végzett feladatainak ellátásban.

Sokoldalú személyiség, aki kiemelkedő közhasznú munkát végez. Többek között a Magyar Vöröskereszt önkéntese, Országos Vezetőségének tagja, az Országos Horvát Önkormányzat közgyűlésének tagja, Kópháza község volt polgármestere. A Magyar Arany Érdemkereszt nem az első állami díj, amelyben részesült, 2021-ig hét kitüntetéssel ismerték el áldozatos munkáját.

Büszkék vagyunk arra, hogy egy ennyire céltudatos, kitartó és odaadó önkéntest tudhatunk a Vöröskereszt családjában, mint amilyen Pilsits Mária. Példaként szolgálhat, nem csak nekünk, a kollégái számára, hanem a társadalom számára is: jó ügyeket szolgálni tisztelettel és megbecsüléssel is járhat” – mondta el Fodor Antalné dr., a Magyar Vöröskereszt elnöke.

(Fotók: kormany.hu, Sopron Média)