A Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom, melynek 17 millió önkéntese és 450 ezer dolgozója van, több mint 160 millió embert ér el évente.

Magyarországon egyedül, a Magyar Vöröskereszt több mint 600 ezer emberhez jut el a helyi igényeken alapuló, sokszínű és innovatív szolgáltatásokkal, melyek hozzájárulnak a biztonságosabb és erősebb közösségek építéséhez. A szociális segélyezésétől és a társadalmi elsősegélynyújtás oktatásától kezdve, a véradások szervezéséig, a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek fáradhatatlan odaadásával tudja biztosítani ezeket a szolgáltatásokat.

„A Vöröskereszt önkéntesei a közösségek többségében jelen vannak, biztosítva ezzel elköteleződésüket, energiájukat és idejüket” – mondta el Dr. Göndöcs Zsigmond -a Magyar Vöröskereszt elnöke – a Mozgalom alapítójának, Henry Dunant születésnapjának 189. évfordulóján.

Szervezetünk főigazgatója, Kardos István hozzátette: „Május 8. a Vöröskereszt és Vörösfélhold Világnapja, mely lehetőséget biztosít arra, hogy világszerte elismerjük a több millió önkéntes és munkatárs tevékenységét és eredményeit, akik bizonyítják elköteleződésünket az emberiesség mellett: a végsőkig elmennek, így biztosítva, hogy senki nem maradt hátra.”

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom munkája a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Föderációjának, és 190 Nemzeti Társaságának tevékenységéből áll össze, mely több mint 150 éve tesz az emberiességért.

Nézd meg világnapi videónkat!