A Víz Világnapja alkalmából kihirdették a Magyar Vöröskereszt és a BWT vízszűrő kancsók hazai forgalmazója által kiírt, Cseppke Ovi Program rajzpályázat nyerteseit. A pályázatot egy olyan program részeként szervezték, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos és rendszeres vízfogyasztásra, valamint vizeink védelmére, már a gyerekkortól kezdve.

A Cseppke Ovi Programot 2016-ban indította a Magyar Vöröskereszt és a BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsók hazai forgalmazója, azzal a céllal, hogy játékos formában hívja fel a gyerekek és szüleik figyelmét a tudatos, rendszeres vízfogyasztás fontosságára, hiszen a minőségi vízfogyasztás már gyerekkortól kezdve kiemelt fontosságú. Óvodás korban a minimális folyadék szükséglet 940 ml, ezért fontos, hogy a nap folyamán, akár otthon, akár az óvodában, gondoskodjunk a kicsik megfelelő folyadék utánpótlásról.

A Magyar Vöröskereszt és a BWT által indított kampány első állomásaként Nádasi-Ozsvár Andrea meseíró Gréta és a Vízitündér című meséjét ismerhették meg az ovisok. A történetet, amely játékos formában mutatta meg a vízivás és a vizek védelmének fontosságát, Görög Zita, a BWT Víz nagykövete mesélte el a kisgyerekeknek. A mesevideó online itt érthető el: http://www.cseppkeovi.hu/mese

Ezt követően a vállalat és a Magyar Vöröskereszt egy rajzpályázatot hirdetett az óvodák számára, amelynek célja, hogy a gyerekek kreatív, rajzos formában dolgozzák fel a Gréta és a Víz-tündérek című mesét, és így megmutassák, miért fontos számukra a rendszeres vízfogyasztás.

A Víz Világnapján, azaz március 22-én hirdették ki a pályázat nyerteseit. Több mint 60 beérkezett pályamű közül egy 3 főből álló zsűri (a pályázat kiírói és Görög Zita), valamint a közönség szavazatai döntötték el, mely 10 intézmény az, amelynek összes csoportja 1 db BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsót, és összesen 4 hónapra elegendő vízszűrőbetét nyer.

A nyertes óvodák:

1. helyezett: Budaörsi Csicsergő Óvoda Rózsa Utcai Tagóvoda

2. helyezett: Balmazújvárosi Református Általános Iskola és Óvoda

3. helyezett: Beremendi Napsugár Óvoda

Legtöbb közönség szavazatott kapott alkotás: Takácsi Bóbita Óvoda

További díjazott óvodák:

  • XIII. kerületi Önkormányzati Egyesített Óvoda Mesekert Tagóvodája
  • Törökbálinti Bóbita Óvoda
  • Érdi Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda
  • II. kerület Virág Árok Óvoda
  • Martonvásári Brunszvik Teréz Óvoda
  • Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda

Petró Vera, a BWT értékesítési igazgatója hozzátette: „Fontos, hogy a gyerekek már a lehető legkorábban felismerjék a vízfogyasztás fontosságát. A Cseppke Ovi Programunk jóvoltából idén 10 óvoda összes lurkója magnéziummal dúsított vizet ihat, ami hozzájárulhat a kiegyensúlyozottságukhoz, így fókuszálhatnak az önfeledt játékra.”