A Magyar Vöröskereszt pályázatot hirdetett 2017 októberében a leukémiás gyermekek életminőségének javítása érdekében.  A rendelkezésre álló keretösszeg 13.600.000 Forint volt, melyre összesen 11 pályázat érkezett be 34.129.873 Forint értékben. A pályázati Bíráló Bizottság minden pályázatott támogatott a lehetőségekhez mérten.

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága által kiírt pályázatra intézmények, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek és természetes személyek jelentkezhettek. A pályázaton minden olyan Magyarországon bejegyzett és Magyarország területén működő/élő szervezet/intézmény, magánszemély részt vehetett, aki 0 – 18 éves korú leukémiás gyermekek gyógyításával, gondozásával, rehabilitációjával, ellátásával, diagnosztikájával foglalkozik. A pályázati összeget eszközbeszerzésre, annak költségeihez való hozzájárulásra és személyes szolgáltatások finanszírozására lehet felhasználni.

A pályázatok olyan kórházaktól, más segítő intézményektől, alapítványoktól és magánszemélyektől érkeztek, akik igyekeznek megragadni minden olyan lehetőséget, mellyel az ellátás színvonalát, annak biztonságát, a gyermekek felépülési esélyeit még jobbá tehetik. A megnyert forrásból a többi között betegmegőrző monitort vásárolhat a Heim Pál Gyermekkórház, a Magyar Gyermekhematológusok és Gyermekonkológusok Társasága egy testösszetétel analizátort vehet, míg a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány munkáját egy ágytálmosó berendezés megvásárlásának lehetőségével segítette a Magyar Vöröskereszt.

„Ha gyermekekről van szó, egy betegség sokkal jobban fáj, hiszen a gyermek védtelen, kiszolgáltatott. A pályázat segítségével szerettünk volna hozzájárulni a hétköznapi kihívások könnyebbé tételéhez a gyermekek és segítőik számára” – mondta el Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt egészségnevelési szakmai vezetője.

A pályázati pénzösszeg egy hagyatéki felajánlásból származott, ahol az örökhagyó kérésére az volt, hogy a Magyar Vöröskereszt a leukémiás gyermekek életminőségének javítására használja fel az összeget.

A nyertesek megtekinthetőek az alábbi táblázatban: