Szombaton, Kaposváron gyűltek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt, a 46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny keretében újra a lakosság közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét. Az elsősegélynyújtás világnapján 300 elsősegélynyújtó (20 gyermek, 20 ifjúsági és 17 felnőtt, 2 vendégcsapat) adott számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről a 20 állomásos körpályán, Kaposvár belvárosában, szeptember 9-én. A versenyzőknek élethű baleseti szituációkban kell helytállniuk, volt méhcsípés, késelés, tömeg –és motoros baleset is.

A gyermek kategória győztese a Somogy megyei Segíts! csapat lett, a második helyen a Hajdú-Bihar megyei Szamócák, a harmadik helyen pedig a Heves megyei Tarnaimérai Életmentők végeztek.

Az ifjúsági kategória első helyét a Vas megyei ELTE Bolyai Gimnázium szerezte meg, a második a Somogy megyei Nagyboldogasszony Iskolaközpont lett, a 3. helyezett pedig a ONELIFE csapata végzett Csongrádból. A felnőtt kategória győztese a Segítő Kezek csapata lett Szabolcsból, a második helyet a Vörös Cetek szerezték meg Baranyából, a dobogó harmadik helyére pedig a Pest megyei Tempolomdomb Devils tagjai állhattak fel.

Az esemény a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával valósul meg.