Önkénteseinknek, munkatársainknak, partnereinknek és támogatóinknak adtunk át kitüntetéseket a  Vöröskereszt és Vörösfélhold Világnapja alkalmából szervezett ünnepségen, ezúttal Keszthelyen tartottuk központi világnapi ünnepségünket. Idén a Mikulásgyár és a Procter & Gamble is elismerésben részesült.

Ismét vidéki helyszínen, ezúttal Keszthelyen tartottuk központi világnapi ünnepségünket. Ezen a napon azon önkéntesek, támogatók, vöröskeresztes munkatársaink vehettek át kitüntetéseket, elismeréseket, akik segítik a Vöröskereszt humanitárius tevékenységünket.

Az idei központi ünnepségen Dr. Göndöcs Zsigmond- a Magyar Vöröskereszt elnöke- közel 100 kitüntetést adott át, többek között elismerésben részesült Tesco Pécs Budai Vám Hipermarket, a Duma Színház, Hajdúböszörmény városa, valamint a Mikulásgyár és a Procter & Gamble, a 2016-ban nyújtott kiemelkedő támogatásukért.

A Humanitárius Települések VII. Országos Találkozójának Nemecsgulács adott otthont május 20-án, szombaton. A Veszprém megyei település maga is büszkélkedhet a Humanitárius Település címmel. A Magyar Vöröskereszt 2007-ben alapította ezt az elismerést. Azok a települések nyerhetik el, akik segítik a nehéz helyzetben élőket, fontosnak tartják az egészségre nevelést, beleértve a véradásra mozgósítást, az elsősegély nyújtási ismeretek terjesztését, s mindezt a fiatalok bevonásával valósítják meg. A cím megalapítása óta harmincöt település nyerte el a díjat, idén hét új elismerést adtunk át.

A Humanitárius Települések találkozójának célja elsősorban a jó gyakorlatok és tapasztalatok átadása volt, de folytatódott a két éve megkezdett hagyomány is, az elmúlt évi országos találkozót szervező település egy vándorbotot adott át Nemesgulács község polgármesterének, aki egy évig őrzi azt.

A kitüntettetek listája innen érhető el: