Az ünnepi időszak legtöbbünknek finom sütemények sütését, a karácsonyfa díszítését és a szeretteink körében töltött meghitt órákat jelenti. Vannak viszont olyan társaink is, akiknek ezek felbecsülhetetlen értékkel bírnak, hiszen ők ilyenkor is a gyógyulásukra várnak a kórházakban. Tegyük számukra is emlékezetessé a karácsonyi időszakot, véradásunkkal segítsük gyógyulásukat, hogy ők is mihamarabb a szeretteik körében lehessenek.

Az idei, hatnapos karácsonyi időszakban ez különösen fontos, hiszen legrövidebb lejáratú készítményeink felhasználhatósága öt nap. Ezért arra bíztatunk mindenkit, hogy az ünnepek előtt menjen el egy véradásra és ajándékozzon vért, hiszen ezzel három ember életét mentheti meg! Karácsony és Szilveszter között a megyeszékhelyeken és Budapesten található Vérellátó intézmények december 23-án, 27-én, 30-án és 31-én is nyitva tartanak, valamint a Magyar Vöröskereszt is rendkívüli véradást szervez december 30-án a budapesti székházában.

A Véradókamion, mely egész évben járja az országot idén december 12-ig üzemel, utána téli szünetre vonul. 2020 február elejétől pedig a téli időjárás függvényében alakul az elérhetősége.

A véradások pontos helyszínei és időpontjai az alábbi linken, illetve a www.veradas.hu oldalon elérhetőek.

A Hallgatói Véradások a január végéig tartó vizsgaidőszakban sem szünetelnek. November végétől minden regisztrált véradó számára elérhető 1 hónap ingyenes HBO GO előfizetés, melyet a játékba korábban csatlakozók is visszamenőleg megkapnak. December közepéig több mint 950 véradó és 52 csapat adta a vérét és indult el az értékes havi nyereményekért.

Érdemes minél előbb csatlakozni a Hallgatói Véradásokhoz, hiszen még van esélyed elnyerni a féléves nyereményeket, többek között a 10 darab éves HBO GO előfizetést, 1 SZIGET bérletet és 3 napijegyet valamint a 25 darab POKET zsebkönyv egyikét, melyeket 2020 február 11-én sorsolunk ki. A részletek elérhetőek a Hallgatói Véradások oldalán.

A Hallgatói Véradások két főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Diákhitel.