A 10 éves Gyermekszáj és Budapesti Étkeztetési Program január 23-i évindító értekezletén elhangoztak a tavalyi eredmények: a program vidéki helyszínein (Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 56 településen) összesen 4483 gyermeket és fiatalt támogattak egész éven át a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetei , 1428 rászoruló család életét könnyítve meg. Az akcióba bevont településeken 12000 liter tejet és 6000 kg kenyeret osztottak ki munkatársaink és önkénteseink, heti két alkalommal.

Wallerné Fekete Judit szociális szakmai vezető ismerteti a program 2019-es eredményeit

 

Budapesten 13 kerületben összesen 860 családot támogattunk élelmiszercsomaggal havi rendszerességgel, 5 iskola 1527 diákját látva el szendvicsekkel minden tanítási napon, valamint a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által fenntartott 5 hajléktalanellátó intézményeit látogató, naponta átlagosan 400 ember számára is biztosítva volt az étkezés.
A 2020-as évre nézve az évindító értekezleten módosultak a bekerülési kritériumrendszer bizonyos pontjai:
  • Ha egy fiatal a nehéz szociális körülmények ellenére köz- vagy felsőoktatási tanulmányokat végez, a betöltött 18. életév ellenére is beleszámít az egy főre jutó jövedelem megállapításába, méltányolva ezzel erőfeszítéseit.
  • Tartós beteget vagy fogyatékkal élő gyereket ápoló család pedig a gyermek életkorára való tekintet nélkül bent maradhat a rendszerben, hiszen ezek a gyerekek felnőttkoruk elérésével sem válhatnak kenyérkeresővé, és sokszor az őket ápoló, gondozó szülő munkaerőpiacon való elhelyezkedése sem lehetséges.
A programba új tartalmi elemeket, workshopokat, mintaprojektet kívánunk bevezetni, melyek tervezése megkezdődött az értekezleten.

A program az alábbi modul segítségével közvetlenül is támogatható.

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
3.470.008 Ft5.000.000 Ft348 fő

Adományozni szeretnék