A program célja a szervezet egészségnevelési területének fejlesztése volt.

A Magyar Vöröskereszt alapfeladatai közé tartozik az egészségnevelés. A szervezet ezen a területen dolgozó munkatársai és önkéntesei Hajdúszoboszlón gyűltek össze, hogy számba vegyék az eddigi tapasztalatokat és meghatározzák a jövőbeni feladatokat.

A konferencián Szirmai István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának szakmai főtanácsadója, „A Magyar Vöröskereszt lehetséges szerepe a népegészségügy területén” címmel tartott előadást.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Vérellátó Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt, valamint a Metropol képviselője pedig a magyarországi egészségkultúráról tanácskoztak.

„Elmondhatjuk, hogy évről évre egyre nagyobb kihívás az egészségfejlesztéssel kapcsolatos programok megszervezése, ezért is szükséges, hogy a pozitív és negatív tapasztalatok megosszuk egymással és kiterjesszük a Magyar Vöröskereszt szerepét a társadalom egészségkultúrájának fejlesztésében” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

A konferencia célja elsősorban az volt, hogy olyan kistelepülésekre is eljussanak a Vöröskereszt egészségmegőrzéssel és prevencióval kapcsolatos programjai, ahol az egészségügyi szolgáltatások nehezebben hozzáférhetőek.

„A társadalom igényei, életmódja folyamatosan változik, a Magyar Vöröskeresztnek pedig kötelessége ezekkel a felmerülő változásokkal lépést tartania. Ehhez szükséges, hogy folyamatosan képezzük munkatársainkat és önkénteseinket” – tette hozzá a főigazgató.