A Jemeni Vörösfélhold mentőautóját is golyó érte.

„Az ICRC-t mély aggodalommal töltik el az elmúlt napok eseményei során történt sebesülések és halálesetek, ezért arra szólítják fel a feleket, hogy tartsák tiszteletben az életet és az emberi méltóságot minden körülmények között”, – nyilatkozta Cedric Schweizer, az ICRC Sana’a-i delegációjának vezetője.

„A sebesülteket és az őket ellátó egészségügyi személyzetet, járműveiket és létesítményeiket mindenkinek védelmeznie kell és tiszteletben kell tartania,”- mondta a vezető. Az egészségügyi dolgozók számára lehetővé kell tenni, hogy biztosítsák az alapvető szolgáltatásokat és ellássák a sérülteket mindkét oldalon. A biztonsági erőknek és minden fegyverviselőnek be kell tartaniuk a nemzeti, nemzetközi és a szokásjog szerinti szabályokat hatalmuk gyakorlásakor.”

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága 1962 óta dolgozik Jemenben és 1994 óta biztosít állandó jelenlétet Sana’a-ban. A szervezet kapcsolatban áll a jelenleg holtpontra jutott konfliktushelyzetben érintett valamennyi féllel és szorosan figyelemmel kíséri az utóbbi napokban Sana’a -ban kibontakozó eseményeket.

Az ICRC 2014. szeptember 10-én kiadott sajtóközleménye