A koronavírus-járvány a legtöbb veszélyhelyzethez hasonlóan logisztikai szempontból is próbára tette a Magyar Vöröskeresztet, hiszen számos olyan tevékenységet folytatott a szervezet, melyek kapcsán nagyobb tömegű adományokat, eszközöket vagy éppen dolgozókat és önkénteseket kellett szállítani, ráadásul az egészségügyi előírások szigorú betartásával.

A Renault Hungária Kft, a Renault és a Dacia autómárkák hazai forgalmazója az elsők között ajánlotta fel segítségét, és összesen 7 gépjárművet bocsájtott a Magyar Vöröskereszt rendelkezésére. Az 5 Renault és 2 Dacia között vegyesen voltak személyautók és tehergépjárművek is. Előbbiek elsősorban az élelmiszercsomagok, valamint a koronavírus minták és a mintavevő szakemberek szállításában nyújtottak nagy segítséget, míg a Renault Master teherautó és a Renault Traffic furgon a nagyobb mennyiségű adományok eljuttatásában játszottak kulcsszerepet. A járművek az ország több pontján Baranya, Fejér, Somogy, Győr-Moson-Sopron, Zala, Pest és Komárom-Esztergom megyékben, valamint a fővárosban teljesítettek szolgálatot áprilistól július elejéig.

A Renault Master az országos logisztikát tette jelentősen könnyebbé

Munkatársaink a veszélyhelyzet végével visszaadták a járműveket a forgalmazónak, a Magyar Vöröskereszt vezetése pedig személyesen mondott köszönetet Vihari Balázsnak, a Renault Hungária Kft. PR és vállalati kommunikációs vezetőjének.

Július elején a Magyar Vöröskereszt vezetése köszönetetmondott a Renault Hungária Kft.-nek
Balról jobb:
Kovács Péter üzemeltetési vezető, Nagy Gábor főigazgató helyettes, Török Diána vállalati kapcsolatok és adománykezelés szakmai vezető, Vihari Balázs PR és vállalati kommunikációs vezető – Renault Hungária, Kardos István főigazgató, Molnár András katasztrófa-készenléti referens és Nagy Tibor fővárosi katasztrófavédelmi szakreferens, régiós veszélyhelyzeti koordinátor