A koronavírus első hullámában a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete és a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete szorosan együttműködött az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Közép-Magyarországi Régiójával. A kooperáció központjában az Országos Mentőszolgálat Központi Irányító Csoport munkájának támogatása állt, amely során önkénteseink és munkatársaink a hatósági karanténban lévők PCR tesztjének elvégzését előkészítő telefonos diszpécser szolgálatban láttak el feladatot.

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2020. október 1-től újraindította a szolgálatot, és tevékenyen bekapcsolódik a mentésirányítás munkájába.
A szolgálat zavartalan folytatásához önkéntesek jelentkezését várjuk!

Jelentkezz TE is önkéntesnek egy online jelentkezési lapon, az alábbi linkre kattintva!

A szolgálat alatt a háziorvosoktól beérkező vizsgálatkérő lapokat dolgozzuk föl, egészen az adatok rögzítésétől, a betegek telefonos kiértesítésén át, a visszaérkező teszteredmények rögzítéséig. A feladatvégzés két műszakban (délelőtt és délután) történik.

FONTOS, hogy nincs semmilyen közvetlen kapcsolat feltételezett beteggel vagy hordozóval, csak telefonos egyeztetésről van szó.

A szolgálat ellátására az alábbi feltételek mellett lehet jelentkezni:

  • betöltött 18. életév
  • teljes műszak vállalása (délelőtt vagy délután)

Amit biztosítunk:

  • műszakonként egyszeri melegétkezés és folyadék
  • útiköltség térítés (amennyiben szükséges)
  • egyéni védőfelszerelés (arcmaszk és fertőtlenítő oldat)

További fontos információk az önkéntes tájékoztatóban találhatóak meg.