„Főtitkárunk, köszönünk mindent, köszönjük a  Vöröskereszt humanitárius missziója iránti elkötelezettséget, köszönünk minden szeretetet és megértést, amelyet mindannyiunknak szenteltél, köszönjük a tanácsokat és a beszélgetéseket, az ötleteket és tetteket, minden mosolyt, amit nekünk adtál, minden lehetőséget, és a lendületet, amivel fáradhatatlanul dolgoztál értünk. Szomorúak vagyunk, hogy elveszítettünk téged, és fáj, hogy nem tudunk búcsút venni tőled, de megígérjük, hogy tetteid és gondolataid örökké élnek majd, és a szíved dobogása folytatódik a szívünkben, a vöröskereszteseid szívében. Djoko Mihajlovicot szülőfalujában, Amajlija-ban temették el tegnap. Nem vehettünk részt a temetésen, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy elmondjuk utolsó üdvözletünket és méltóságteljes búcsút mondjunk Főtitkárunknak.

Nyugodj békében!

Arra hívunk fel minden vöröskeresztes munkatársat és önkénteseit, hogy szenteljék tevékenységeiket az elhunyt Djoko Mihajlovic főtitkárnak az elkövetkező időkben, és posztolják fényképét a közösségi oldalakon az  #InMemoriamDjokoMihajlovic hashtag segítségével.

Felkérünk minden munkatársat, önkéntest és barátot, aki más körülmények között részt vett volna a temetésen, használják a #MaradjonOtthon hastag-et, és ossza meg ezt a bejegyzést a közösségi médiában.”