A Magyar Vöröskereszt által működtetett 129 szociális intézmény és szolgáltatás mindegyikéhez jut abból az ezer liter fertőtlenítőből, száz liter kézfertőtlenítő folyadékból és tízezer darab maszkból, amit a Synlab adományozott a szervezetnek karácsonyra.

A legtöbb intézményünkben a járvány elleni védekezés miatt 40 liter fertőtlenítőt, 250 maszkot és több mint kétezer gumikesztyűt használunk fel egy hét alatt, ezért ez a nagy mennyiség – az intenzív felhasználás miatt – csak hetekre biztosítja a szükséges készletet. A magánlabor és a Magyar Vöröskereszt minden céget arra buzdít, hogy az ünnepek előtt még segítsen többek között a Családok Átmeneti Otthonainak és a hajléktalan ellátó intézményeknek fertőtlenítőszerekkel.

A koronavírus-járvány elleni védekezésben használt legszükségesebb eszközök – maszk, kesztyű, fertőtlenítő – nem várt plusz kiadást jelentenek egész évben a segítő szervezeteknek. Minden támogatás jól jön, de most talán ezek jelentik az egyik legnagyobb segítséget. A  megfelelő mennyiségű és minőségű eszközök megvásárlása elengedhetetlen, hiszen csak így tudjuk szavatolni ügyfeleink és dolgozóink biztonságát, azonban ezek beszerzése minden hónapban jelentős plusz költségeket jelent a Magyar Vöröskeresztnek. Ezt vállalta át tőlünk ezer liter fertőtlenítő, száz liter kézfertőtlenítő folyadék és tízezer maszk megvásárlásával a Synlab – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója

A magándiagnosztikai laboratórium kereskedelmi igazgatója, Póda Tamás az átadáson hozzátette, mint egészségügyi szolgáltató tisztában vannak vele, mekkora változásokat, plusz anyagi és humánerőforrást igényel a járvány elleni védekezés. Ezért olyan szervezettel keresték a kapcsolódást, akiktől átlag feletti teljesítményt követel a járványhelyzet.

A Magyar Vöröskereszttől a jövőben is karnyújtásnyira maradunk”- jegyezte meg a kereskedelmi igazgató.