A speciális kialakítású járműben a Telenor jóvoltából mostantól ingyenes lesz az internetelérés a jó szándékú véradók számára.

A Magyar Vöröskereszt egyik legismertebb tevékenysége a véradásszervezés. Évente 13-14 ezer véradást szervez különböző rendezvényeken, irodaházakban, bevásárlóközpontokban, illetve a főiskolákon és az egyetemeken az Országos Felsőoktatási Véradóverseny keretében. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet mindemellett az országban egyedüliként egy mozgó véradóállomást is üzemeltet.

„Véradóállomás 18 keréken”

A véradókamionnal fesztiválokon, forgalmas csomópontokban találkozhatnak év közben a véradók. A modern eszközökkel felszerelt kamion eddig közel 19 ezer km-t tett meg az országban, 185 helyszínen járt, ahol összesen 9257 ember adott vért, amiből 1769 fő új véradó volt. Ezzel a teljesítménnyel összesen több mint 32 hektoliter vért biztosítottak az önkéntesek a magyarországi vérellátó rendszerbe – csak a véradó kamion segítségével.

A Magyar Vöröskereszt számára kiemelten fontos a véradás népszerűsítése, amiben a szervezet örömére a büszke véradók is partnerek: számos alkalommal az interneten, közösségi oldalakon osztják meg barátaikkal jótettüket, fotózkodnak a kamionnal helyszínen. Ez a kommunikációs csatorna nagyban segíti a Vöröskereszt munkáját, a Telenor jóvoltából pedig a jövőben ez az önkéntes véradóknak ingyenesen elérhetővé válik, hiszen a szolgáltató 2016 decemberétől ingyenesen elérhető Hipernet hotspottal támogatja a véradó kamion túráját.

„Nagyon hálásak vagyunk a rengeteg véradónak, akik időt és energiát szentelnek, hogy véradásukkal más emberek életét mentsék meg. A véradáshoz mi igyekszünk a lehető legjobb körülményeket biztosítani a véradó kamionunkban, a rengeteg okostelefonozó fiatal véradó számára pedig a Telenor ingyenes Hipernet hotspotja egy nagyon kedves és hasznos ajándék” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

„Ügyfeleink mobilinternet-használati szokásai igen sokrétűek, ez alól a véradás izgalmas körülményei sem maradhatnak ki, mint a barátokkal megosztandó nagy pillanat. Kültéri lakossági Hipernet 4G lefedettségünk országosan meghaladja a 98%-ot, ami biztosítja, hogy szinte bárhol jár stratégiai partnerünk, a Magyar Vöröskereszt véradó kamionja, a Free Hipernet hotspotot használó véradók kiváló szolgáltatást élvezhetnek” – tette hozzá Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

Az idei évben még tíz helyszínen lesz lehetőség véradásra a kamionban. A pontos helyszínek és időpontok a www.veradas.hu oldalon érhetőek el.