A fogyasztók aktívan töltik fel az éléskamrát a koronavírus miatti karanténra készülve, és elkezdték az olyan alapélelmiszerek, mint a cukor, a liszt, a rizs, valamint az étolaj betárazását. Mindezt a Nielsen legfrissebb adatai is igazolják: a nemzetközi kereskedelmi láncokban 2020 kilencedik hetében a cukor értékbeli forgalma 178 százalékkal, a liszt értékesítése pedig 168 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, de nagy tételben vásároltak száraztésztából, rizsből és étolajból is.

De hogy mi lesz a felhalmozott élelmiszerekkel? Ebben segít a Magyar Vöröskereszt, a NoSalty és a Publicis Groupe Hungary együttműködésével megszületett receptgyűjtemény a LISZTESKÖNYV, amelyben ötleteket adunk arra, hogy hogyan lehet a felhalmozott tartós élelmiszerekből változatos, tápláló és finom ételeket készíteni.  Az ízletes ebédek elkészítése közben ráadásul támogathatják a Magyar Vöröskeresztet is: a könyvben található adományozási linkre kattintva lehetőségeikhez mérten tudják támogatni szervezetünk működését.

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
25.346.874 Ft50.000.000 Ft1095 fő

Adományozni szeretnék

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC) közös célja 32 millió svájci frank összegű adomány összegyűjtések a koronavírus járvány elleni küzdelemre, ehhez csatlakoztunk február végén, s a befolyt összeget nagyrészt hazai terepen használjuk fel.  A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítva április 30-ig várjuk az adományokat. Célunk legalább tízmillió forint összegyűjtése. Az adományokból befolyó összeget tájékoztatásra, információs kiadványokra, egészségügyi eszközök, védőmaszkok, védőruhák és más védőfelszerelések, valamint fertőtlenítőszerek beszerzésére fordítjuk. A felajánlások egy részéből történik emellett a szociális ellátás fenntartása, a pszichoszociális segítségnyújtás megszervezése, valamint az adományok logisztikája és az elosztás biztosítása is.

A koronavírussal kapcsolatban további információ érhető el a Magyar Vöröskereszt koronavírus tájékoztató oldalán: https://voroskereszt.hu/koronavirus-tajekoztato-oldal/