A konferencia résztvevői előadásokon és panelbeszélgetéseken vehettek részt, majd tematikus műhelymunkák következtek.

A rendezvényen a Vöröskereszt és a véradás népegészségügyben betöltött szerepéről tárgyaltak a résztvevők. A panelbeszélgetés résztvevői Dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke, Dr. Csányi Péter, az egészségügyi államtitkárság főosztályvezetője, Dr. Jákó Kinga az OVSZ főigazgatója, dr. Török Krisztina, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója, Dr. Betlehem József PhD, habil, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának egyetemi docense és Dr. Sásdy Antal, a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ főigazgatója voltak.

Az előadásokban szó esett arról, hogy a Vöröskereszt által szervezett véradásokon több mint 400 ezer véradó jelenik meg. Fő tevékenységeik közé tartozik az elsősegélynyújtás oktatása, e vizsgák lebonyolítása. Mivel a szervezet munkája nélkülözhetetlen a népegészségügyi feladatok koordinálásában, ellátásában, ezért időről időre szükség van a tapasztalatok, az időszerű feladatok megvitatására.

A továbbiakban szakmai előadásokkal, műhelymunkával folytatódott a tanácskozás, amelynek mottója – „Egy egészségesebb Magyarországért” – a rendezvény célja is volt egyben. Szombaton délután vért is adtak a tanácskozás résztvevői, akik egy, az Érsekkertben megtartott flashmobon is részt vettek.