A skandináv Jordan márka közel 100 éves múltjában mindig is kiemelkedő szerepet játszott a megfelelő szájhigénia hirdetése. Mivel lényeges, hogy már az első fogak megjelenésével elkezdődjön a szájápolási folyamat, ezért a Jordan számára kiemelten fontos a minél kényelmesebben, könnyebben használható, ergonomikus, és persze a legkisebbek számára is előszeretettel használható gyermekfogkefék tervezése és gyártása. Ez az alapelv természetesen a márka hazai forgalmazóihoz is közel áll, ezért örömmel vesznek részt olyan kampányokban, ahol a szájápolás fontosságát tudják népszerűsíteni.

Mivel a Magyar Vöröskereszt országos hálózattal rendelkezik, így azokban a megyékben, ahol nincsenek ilyen intézmények, ott a megyei szervezetek munkatársai találnak az adományok kiosztására megfelelő intézményeket, ahol a fogkefék egy-egy csoporton, osztályon belül minden gyermekhez egységesen jutnak majd el. Így további osztás várható még Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Fejér megyében, Komárom-Esztergom megyében és Heves megyében is.

„Nagyon lényeges, hogy a megfelelő szájápolás minél korábban megkezdődjön egy gyermek életében. A Jordan 3-5 és 6-9 éveseknek készült fogkeféi több évtizedes kutatás és fejlesztés után lettek megtervezve. Így nemcsak a szülők tudják könnyen és hatékonyan megmosni a gyermekeik fogait, hanem maguk a csemeték is. A vidám színek és figurák pedig könnyen megszerettetik a fogmosás reggeli és esti rituáléját a legkisebbekkel is. Nagyon remélem, hogy a mostani kampányunkban kiosztott fogkeféknek köszönhetően sok kisgyerek fogja még lelkesebben várni a fogmosás idejét.” – Juhász-Tabár Zsuzsa, brand és marketing menedzser.

„A gyermekfogkefe csodálatos adomány, amelyre nagy szüksége van a Magyar Vöröskeresztnek, hiszen óvodákban, iskolákban is állandó jelleggel folynak egészségfejlesztő akcióink és programjaink. Nagy örömmel vártuk az adományt, és természetesen gondoskodunk róla, hogy eljusson olyan óvodákba és iskolákba, ahol már eddig is sokféle ismeretterjesztő tevékenységet végeztünk.” – tette hozzá Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradássz​ervezés és egészségfejlesztés országos szakmai vezetője.