Mivel november a Fogápolási Hónap, szervezetünk a Jordan Magyarország segítségével az elkövetkező hetekben összesen 5000 db fogkefét és 5000 db fogkrémet juttat el országszerte (sokszor hátrányos helyzetű) óvodákba.

A Jordan Magyarország és a Magyar Vöröskereszt együttműködése kapcsán ebben az évben már második alkalommal adódik szervezetünk számára az a lehetőség, hogy a 3-5 éves korosztálynak alkalmas fogkefét és fogkrémet osszunk szét az ország 5 megyéjében óvodások számára. A tavaszi akcióval együtt összesen 10 megyében, összesen 10 ezer darab fogkefét ajándékoztunk a kisgyermekeknek.

A Magyar Vöröskereszt és a Jordan számára is elsődleges szempont az, hogy a kisgyermekeknél minél hamarabb váljék rutinná és napi gyakorlattá a helyes fogápolás, annak a technikának az elsajátítása történjen meg minél hamarabb, akár játékos formában is. Az egészséges és ápolt fogsor hatással van az egész életünk során étkezésünkre, emésztésünkre, anyagcserénkre is.

A Jordan egy skandináv márka, amely 1927 óta foglalkozik az emberek szájápolásával. A küldetésük, hogy fogaink a helyes és megfelelő ápolásnak köszönhetően egy életen át egészségesek maradjanak. Mivel lényeges, hogy már az első fogak megjelenésével elkezdődjön a szájápolási folyamat, ezért a Jordan számára kiemelten fontos a minél kényelmesebben, könnyebben használható, ergonomikus, és persze a legkisebbek számára is előszeretettel használható gyermekfogkefék tervezése és gyártása.

„Fontosnak tartjunk, hogy minden kisgyerek életében szerepet kapjon a napi legalább kétszeri fogmosás.  A maradandó csontfogak akkor tudnak erősek és egészségesek lenni, ha a tejfogak megfelelő ápolást kaptak. Ezért is tartjuk fontosnak, nemcsak a Fogápolási hónapban, hogy minél több kisgyerekkel megismertessük és megszerettessük a fogmosást. A Jordan 3-5 éveseknek készült fogkeféi több évtizedes kutatás és fejlesztés után lettek megtervezve. Kialakításuknak köszönhetően nemcsak a szülők tudják könnyen és hatékonyan megmosni a gyermekeik fogait, hanem maguk a csemeték is. Őszintén remélem, hogy a mostani kampányunkban kiosztott fogkefék és fogkrémek sok kisgyereknek fog tudni segíteni a helyes szájápolásban.” – Juhász-Tabár Zsuzsa, brand és marketing menedzser.

„A gyermekfogkefe és  a korosztálynak megfelelő fogkrém egy rendkívül  hasznos adomány, amelyre azért van szüksége a Magyar Vöröskeresztnek, hogy az óvodákban, bázis intézményeinkben folyó  egészségfejlesztő programjaink kapcsán a gyakorlatban is elsajátíthassák a kisgyermekek a helyes fogápolási technikát saját közösségükben, játékos formában. Nagy örömmel fogadtuk az adományt, és a megyei szervezeteink – az őszi akcióban Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar megyei szervezetünk –  gondoskodik arról, hogy eljusson olyan óvodákba ahol már eddig végeztünk egészségnevelési tevékenységet.” – tette hozzá Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradássz​ervezésért és egészségfejlesztésért felelős szakmai vezetője.

Minden megyei szervezet 1000-1000 db fogápolási készletet juttat el – sokszor hátrányos helyzetű – települések óvodáiba, ahol a gyermekek helyben – saját, ajándék- fogkeféjükkel ápolhatják, szépíthetik fogaikat.

A fotókat a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteinek munkatársai készítették.