A fitneszparkot a bajai Petőfi-szigeten alakították ki, az uszoda és a futókör közvetlen szomszédságában, így biztosítva a különböző mozgásformák találkozását. A beruházás egy magánadományozónak köszönhetően valósulhatott meg, aki a felhasználás területeként kifejezetten Baja város térségét jelölte meg a Vöröskereszt számára.

„Az éghajlatváltozás következtében egyre gyakoribb és súlyosabb időjárási veszélyekkel kell szembenéznünk. Veszélyhelyzetek esetén a krónikus betegségekkel élők minden esetben a legsérülékenyebb csoportok tagjainak tekinthetőek. A hőségriadók esetén például a legnagyobb kockázatnak a kisgyermekek és kismamák mellett a szív- és érrendszeri megbetegedéssel, valamint a cukorbetegséggel élők vannak kitéve.

Számos nem fertőző betegség megelőzhető megfelelő táplálkozással és rendszeres testmozgással, az említett két megbetegedés is ezek közé tartozik” – nyilatkozta Molnár András, a Magyar Vöröskereszt katasztrófa-készenléti referense. „Az átadott parkban nem csak izomerősítő és nyújtó eszközöket találnak a szigeten sportolók, de egy időjárási veszélyekre felkészítő tájékoztató táblát is kihelyeztünk, amelyről konkrét, alkalmazkodást segítő ismeretekre tehetnek szert a látogatók” – tette hozzá Molnár András.

Képgaléria az átadóról: MVK Facebook oldal