A Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének Szolnokon dolgozó munkatársai felelősek a megyében az adomány- és véradás-szervezésért, ők intézik a szociális segítségnyújtást, egészségügyi tanfolyamokat és versenyeket szerveznek, illetve a koordinálják a megyei önkénteseket.

Az épület rossz állapotban volt. A rendelkezésre álló fedezet tükrében a tervezett munkálatokat a teljes felújítás első ütemeként, később folytathatóan próbáltuk meghatározni. A tetőszerkezet állapota miatt elengedhetetlen volt annak cseréje és egy új fa szerkezet felépítése, cserepezése, valamint bádogozása. A fűtési rendszer elavult állapota miatt rossz hatásfokkal, gyakori hibákkal működik, ezért ki kellett cserélni a kazánt, valamint fűtőtesteket.

A nyílászárók kicserélésével még gazdaságosabbá vált az épület fenntartása. A villamos hálózat nagyon rossz állapotban volt, ezért új elektromos rendszer kiépítése vált szükséges az épületben, így korszerű LED-es világítást kaptak az irodák. Új szaniterek, szerelvények kerültek beépítésre az új akadálymentes vizesblokkokban. Továbbá a megépített rámpának köszönhetően akadálymentessé vált az épületbe való bejutás is. A kopott parketta és linóleum helyére pedig laminált padló és járólap került.

Azért, hogy a munkatársaink munkáját még nagyobb mértékben megkönnyítsük és elősegítsük, hogy nagyobb hatékonysággal dolgozhassanak, a projekt keretén belül beszerzésre kerültek irodabútorok és informatikai eszközök. A szakmai munkához pedig beszerzésre került gyermek és felnőtt újraélesztési gyakorlóbaba is, illetve egy félautomata defibrillátor.