A nagykanizsai irodánk fontos szerepet tölt be a térség intézményes és intézményen kívüli szociális ellátásának biztosításában, továbbá állandó véradóhelyként hozzájárul a nemzeti vérkészlet folyamatos szinten tartásához is.

A nagykanizsai épület falai a vízszigetelés hiányosságai miatt nedvesek voltak, ezért szükségessé vált az aljzat vízszigetelésének cseréje, emiatt felbontásra került az aljzat is. A víz- és padló hőszigetelése után az épület új aljzatbetont és új burkolatot is kapott. A vizesblokkok szaniterei, szerelvényei elhasználódtak, így azok ki kellett cserélni, valamint akadálymentes vizesblokk került kialakításra.

A telek rossz állapotú udvari szennyvízelvezető rendszere is felújításra került. Az aknák és kültéri vezetékek elbontásra kerülnek, helyettük új PVC csővezeték és aknák kerültek kialakításra. A hullámos, több helyen megsüllyedt térkő burkolat felbontásra került (a csatornázási munkák miatt is), az új alapréteg elkészítése után a bontott burkolatok visszaépíthetőké váltak a megfelelő lejtésekkel. Az épület megközelíthetőségének érdekében új gépjármű és személyforgalmi acélszerkezetű kapuk készültek a korábban elkészült utcai közúthálózat becsatlakozási helyén.