A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei székhelyén dolgoznak azok a munkatársak, akik a megye szociális segítségnyújtásáért, adomány- és véradás-szervezéséért, egészségügyi tanfolyamaiért és versenyeiért, illetve a megyei önkénteseiért felelősek.

Az épület, valamint az irodák közepes állapotban voltak. Az épület tetőterének egy részében egy irodahelyiség található, melyhez a felújítás során egy vizesblokk került kialakításra, mivel az üzemeltetési tapasztalatok szerint a jelenlegi vizesblokkok nem elegendőek. A vizesblokk felújításán túl a hosszú távú, költséghatékony fenntarthatóság érdekében elsősorban energetikai felújításokat valósítottunk meg. Az épület homlokzati nyílászárói kicserélésre kerültek, a nyílászárócserékkel párhuzamosan a homlokzati hőszigetelés kivitelezése, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése is megtörtént.

A debreceni munkatárak számára beszerzésre került számos új irodabútor, illetve ügyfélfogadásra, tanfolyamok és vizsgák lebonyolítására alkalmas bútorok is. A munka hatékonyabbá és gyorsabbá tételére új számítógépeket és hozzájuk tartozó monitorokat szereztünk be. Továbbá beszerzésre került egy személyszállításra alkalmas kisbusz, és egy elsősegélynyújtó defibrillátor is kihelyezésre került