A Magyar Vöröskereszt Békés megyei szervezetének Békéscsabán dolgozó munkatársai felelősek a megyében az adomány- és véradás-szervezésért, ők intézik a szociális segítségnyújtást, egészségügyi tanfolyamokat és versenyeket szerveznek, illetve a koordinálják a megyei önkénteseket.

A békéscsabai központ elavult volt és a beázások miatt penészedett is. Az épület falai sok helyen vizesek voltak, így ezeken a részeken a vakolatot el kellett távolítani és lélegző vakolattal kellett ellátni a falak kiszáradása érdekében, ezt követően pedig a falak lefestésre kerültek. A későbbi nedvesedés elkerülésének érdekében a rossz állapotban lévő burkolatokkal együtt az aljzat szerkezet felbontása is megtörtént, majd új szigetelést, valamint új burkolatot kapott az ingatlan.

Az irodákban a parketta burkolat csiszolással és lakkozással került felújításra. Az épület hátsó oldali homlokzata leszigetelésre került, valamint ebben a hátsó részben kialakításra került egy új oktatóterem is, amely raktározásra is alkalmas. A fűtési rendszer is felújításra került, úgy hogy a fűtőtesteket kicseréltük új, korszerű konvektorokra. A fentieken túl beszerzésre került számos  irodabútor és informatikai eszköz, amik megkönnyítik a Szervezet munkatársainak munkáját, illetve gyorsabbá és hatékonyabbá teszik. Továbbá beszerzésre kerültek még gyermek és felnőtt újraélesztési gyakorlóbabák az elsősegélynyújtó tanfolyamok és versenyek minőségibb kivitelezéséért. Nem utolsó sorban pedig a Békés megyei Szervezet gazdagabb lett egy teherautóval, ami az adományok szállítása során hoz könnyebbséget.