Pályázat célja: A nők elleni erőszak megelőzésének világnapja alkalmából olyan pályaművek (esszé, novella, próza, leírás, interjú, stb.) összegyűjtése, melyek a háztartáson belüli erőszak megelőzéséről és kezeléséről szólnak.

Célunk, hogy a társadalom tagjai érzékenyebbé váljanak és felhívjuk a figyelmüket a segítségnyújtás fontosságára. Olyan hétköznapi meglévő programokat, eszközöket, módszereket szeretnénk bemutatni, melyek magukban hordozzák a szemléletbeli változást és összeegyeztethetők a Magyar Vöröskereszt alapelveivel.

A pályázat beadása: 2014. November 20-tól 2014. december 5-ig folyamatosan.

Pályázat címe: „Én mit tennék”

A pályázat benyújtásának módja: Kizárólag elektronikus úton beadott pályázatokat fogadunk el, melyet az anyaotthon@voroskereszt.hu címen lehet benyújtani.

A pályaműveket magyar nyelven, Word dokumentum (*.doc) formátumban várjuk, melyek terjedelme minimum fél oldal, de ne legyen több 3 oldalnál, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel.

Pályázók köre: A pályázat nyílt, életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól, származástól függetlenül bárki részt vehet. Pályázatokat csak magyar nyelven fogadunk el. Egy pályázó egy pályaművet adhat be.

Díjazás: az első három helyezett írásai megjelennek a Magyar Vöröskereszt honlapjain, valamint az intézményben lakó gyermekek által készített ajándékcsomagban részesülnek.

A pályázók műveit a Magyar Vöröskeresztben dolgozó és önkéntes szakemberekből álló zsűri bírálja el. A zsűritagok elé a pályamunkák csak jeligével ellátva kerülnek, a jeligéhez tartozó személy kilétét a zsűri is a bírálat végén ismerheti meg. Ehhez kérünk minden pályázót válasszon magának egy jeligét.

Ezzel a jeligés rendszerrel is szeretnénk biztosítani a verseny tisztaságát.

A verseny végeredményének kihirdetésére 2014. December 10-én, szerdán az emberi jogok világnapján, Budapesten megrendezésre kerülő „Remény Program” záró konferencián kerül sor. A nyertes pályázókat az eredményhirdetésről elektronikus úton kiküldött meghívóval értesítjük.

A győztes pályaművek a rendezvényen bemutatásra kerülnek.

A pályázatokat a mellékelt adatlappal együtt várjuk.

A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető:

Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete

NYITOTT- Ház Anya- Gyermek Segítőotthona

Telefon: 42/476-073

E-mail: anyaotthon@voroskereszt.hu