Szervezetünk – saját korábbi kezdeményezését felelevenítve – 2018-ban megkezdi az elsősegélynyújtó családok budapesti hálózatának kialakítását. A cél az, hogy a társasházakban/lakókörnyezetben közvetlenül elérhetőek legyenek olyan személyek, akik egy esetleges baleset esetén konkrét és állandó helyszínen, gyakorlatilag a teljes napszak során képesek ideiglenes ellátást nyújtani a sérülteknek – a mentők vagy az egyéb orvosi segítség megérkezéséig.

A képzés érinti az elsősegélynyújtást legfontosabb részeit, így például: elsősegélynyújtás általános szabályai; eszméletlenség; újraélesztés; vérzések; hőártalmak; ízületi- és csontsérülések; betegmozgatás; mérgezések; leggyakoribb belgyógyászati kórképek; az ágazat jellegéből adódó egészségkárosodások elsősegélye; előzetesen egyeztetett speciális sérülések elsősegélye, stb. A képzésen résztvevők elméleti és gyakorlati felkészítést kapnak.

A képzésre bárki jelentkezhet, aki XVII. kerületi lakcímmel rendelkezik; kifejezetten családok, lakóközösségek jelentkezését várják.

A jelentkezési határidő az aktuális képzést megelőző szerda éjfél.  A képzés tervezett helyszíne a Vigyázó Sándor Művelődési Ház (1173. Budapest, Pesti út 113.).

A képzés több időpontban is megrendezésre kerül majd, a jelentkezési lapj itt is letölthető:
jelentkezés_XVII kerület elsősegély