Az ország minden nagy felsőoktatási intézményének hallgatói önkormányzata részt vesz az adománygyűjtésben, valamint a „Több lett? Maradhat!” című akcióhoz védnökként csatlakozott Dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és dr. Aáry Tamás Lajos oktatási jogok biztosa is.

A HÖOK Mentorprogram azoknak az első éves hallgatónak a mindennapjait segíti, akik szociális körülményeik miatt hátránnyal érkeznek a felsőoktatásba. Mindemellett idén már másodjára a társadalmi felelősségvállalás fontosságára is felhívja a figyelmet.

Kiss Edina, a Mentorprogram vezetője elmondta: „Fontosnak tartjuk, hogy a programunkban résztvevő mentorok és mentoráltak, valamint a felsőoktatásban tanuló hallgatók ne csak elméleti szinten szerezzenek szociális érzékenyítési tapasztalatokat, hanem az adománygyűjtésen keresztül a felelősségvállalás aktív részeseivé is váljanak.”

Az élelmiszergyűjtést a HÖOK Mentorprogramhoz csatlakozó hallgatói önkormányzatok önkéntesei koordinálják, akik intézményenként több kijelölt gyűjtőponton várják a hallgatók felajánlásait. Az akcióval a szervezők a túlvásárlás problémájára is szeretnék felhívni a figyelmet, egyúttal segíteni szeretnének a felhalmozott fogyasztási cikkek hasznosításában.

A beérkezett felajánlásokat a Karitatív Tanács tagszervezetei szállították el; melyek között a Magyar Vöröskereszt is megtalálható.

Az adománygyűjtés aktualitásai az esemény Facebook-oldalán is nyomonkövethetőek: https://www.facebook.com/events/118224245612821/