A középkorú férfi úszás közben lett rosszul. A vízből felesége és egy strandoló húzta ki a partra, ahol egy laikus kezdte meg az újraélesztést. Ezután érkeztek meg a strandon szolgáló vöröskeresztes önkéntesek, akik folytatták a mellkas kompressziót a mentők kiérkezéséig., akik stabilizálták a beteg állapotát és mentőhelikopterrel a siófoki kórházba szállították.

A Magyar Vöröskereszt 2007 óta szervezi meg balatoni elsősegélynyújtó programját, amely során közel 34.000 esetben nyújtottak segítséget, ebből pedig ez volt a hatodik alkalommal történt életmentő beavatkozás. A legutóbbi esetben Nagy Boglárka (21) és Kokenszky Erik (16) nyújtott segítséget, akik mindketten iskolai nyári szünetben vesznek részt a legnagyobb hazai humanitárius szervezetet munkájában.

A szolgálat munkáját a 1359-es adományvonal hívásával segíthetik a telefonálók vagy SMS-küldők. A befolyt összegből egyebek mellett azoknak a strandoknak a számát szeretné bővíteni a humanitárius szervezet, ahol elsősegélynyújtóival van jelen.

A Magyar Vöröskereszt 11 éves Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát 2017-ban is teljes egészében vállalati támogatásokból és adó 1 százalékos felajánlásokból valósítja meg a Vöröskereszt. A BESZ-t pénzbeli támogatással  főtámogatóként az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., valamint az UNIQA Biztosító Zrt. és a Brit Vöröskereszt közreműködésével a Canon Europe segíti. Támogatóink közül a Paksi Atomerőmű és az UNIQA immár 11 éve állnak a szolgálat mellett. A BESZ telekommunikációs partnere a Telenor, a vállalat okostelefonokat és Hipernet 4G elérést is biztosít a parton dolgozó önkénteseknek. A Synaptel elektronikus esetnapló applikációval segíti az önkéntesek munkáját. Balatonmáriafürdő, Balatonudvari és Balatonfenyves önkormányzata fontosnak tartja az elsősegélynyújtás ügyét, ezért képviselőtestületi határozatban döntöttek a pénzbeli támogatásról. A MÁV-Start Zrt. az önkéntesek számára 90%-os vasúti utazási kedvezményt biztosít. Az elsősegélynyújtók folyadékpótlásáról a Coca-Cola Magyarország gondoskodott, a Nestlé Hungária Kft. NESQUIK, CHEERIOS és CINI MINIS és COOKIE CRISP gabonapelyheket ajánlott fel az önkénteseknek. A VitaPlus Kft. 735 doboz kalcium tablettával segíti az önkéntesek munkáját.