A vállalat egy csapatot is indított a versenyen, a csapattagoknak pedig felkészítést tartottunk. Az élet úgy hozta, hogy a csapat tagjainak élesben is meg kellett mutatniuk élesben is merik és tudják alkalmazni a tanultakat.

Az UPS-től az alábbi levelet kaptuk:

“Nagyon köszönjük a lehetőséget a UPS-nek, hogy részt vehettünk a 44. Pécsi Országos Elsősegélynyújtó Versenyen a Vöröskereszt szervezésében a UPS vendégcsapatának tagjaiként.

A verseny előtt lehetőségünk volt részt venni egy alapos felkészítő oktatáson, a Vöröskereszt szervezésében. Itt minden fontos tudnivalót átadtak, amire a verseny során szükségünk lehetett.

A verseny keretében valós helyszíneken teljesen élethű sérüléseket kellett ellátnunk imitátorok bevonásával. Többféle baleseti szituációval találkoztunk, a tömegbalesettől kezdve az áramütésen át az égési sérülések, különböző vérzések, ficamok, rándulások, mérgezés stb ellátása is a feladataink közé tartozott. Az itt megszerzett tudást és a versenyen megélt tapasztalatokat rövid időn belül a való életben is alkalmaznunk kellett.

Az egyik átlagosnak indult kedd délután a UPS épülete előtt komoly autóbaleset történt, amelyben egy 8 éves kisfiú súlyos fejsérülést szenvedett. Amikor észleltük, hogy mi történt azonnal elindultunk segíteni. A HR osztályon hozzájutottunk az elsősegélycsomaghoz és perceken belül a helyszínre értünk. A rendőrség már biztosította a helyszínt, de a mentők kiérkezéséig nekünk kellett elsősegélyt nyújtani.

A baleset érintettjei sokkos állapotban voltak, próbáltuk őket megnyugtatni és a versenyen átélt szimulált balesetekhez hasonlóan elláttuk a sérült és sokkos kisfiú vérző sebeit.

Időközben megérkezett a román vezetőség, akik azonnal bekapcsolódtak a segítségnyújtásba, ezzel is tanúbizonyságot téve magas szintű empátiájukról és a segítségnyújtás fontosságáról.

A balesetet követő napokban sikerült megtudnunk, hogy a kisfiú a kórházi ápolást követően elhagyhatta a kórházat.

Összességében nagyon hasznos kezdeményezésnek tartjuk, hogy részt vehettünk egy ilyen oktatásban, mert ennek köszönhetjük, hogy helyt tudtunk állni egy ilyen félelmetes helyzetben. Sajnos a fenti helyzet bármely embertársunkkal előfordulhat, ezért mindenkinek tisztában kellene lennie a elsősegélynyújtás fontosságával.”