Az EFOP-2.2.15-16-2017-00002  projekt alapvető célja az, hogy egy modern és a szakmai munkát optimálisan kiszolgáló, a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, krízis helyzetben lévő személyek, családok igényeihez és szükségleteihez igazodó, korszerű infrastrukturális keret kerüljön kialakításra. Célunk volt az is, hogy az általunk nyújtott szolgáltatások magasabb hatékonyság mellett, minőségi javulást eredményezzenek, a célcsoportunkat gyorsabban, hatékonyabban tudjuk elérni és növelni tudjuk az ellátott területet és az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően magasabb színvonalon tudjuk biztosítani a szolgáltatások hozzáférését.

Ennek megfelelően kíváncsiak voltunk arra, hogy a szolgáltatásainkat igénybe vevő ügyfelek milyennek ítélik az épületek komfortszintjét, a munkatársak munkavégzését, a szolgáltatásainkat, illetve mi a véleményük az infrastrukturális körülményekről.

A 11 helyszínen összesen 8405 db kérdőív került kitöltésre.

Az alábbi grafikonokon látható az elégedettség növekedése a felújítások befejezése után:

A véleményüket szabadon kifejtő ügyfelek pedig általánosságban a korszerűtlenséget, a nyílászárók, a falak és a padlózat rossz állapotát emelték ki a felújítások elvégzése előtt. A munkálatok befejezése után általános rendezettségről, tisztaságról, modern és korszerű berendezésről és felszereltségről számoltak be.