Az oktatási intézmény eddig is élen járt az Országos Felsőoktatási Véradóversenyben és a véradók szervezésében.

Egy korábbi együttműködés keretében pedig a Vöröskereszt szakemberei is részt vesznek az oktatói tevékenységben és az önkéntesség társadalmi jelentőségéről szóló tanegység keretében ismertetik meg hallgatóinkat az önkéntesség fontosságával.

A mostani megállapodás ezen célokat erősíti meg.

  • Az együttműködés célja, hogy a Vöröskereszt szaktudásával és tapasztalatával elősegítse az egyetem hallgatói, tanulói és dolgozói egészséges életmódjának, társadalmi jelenségek iránti érzékenységének, a saját és mások életminőségéért érzett felelősségének kialakulását.
  • Az egyetem vezetése ennek érdekében támogatja, hogy szervezeti egységeiben igény szerint a hallgatók, illetve a dolgozók a Vöröskereszt alapszabályában és működési szabályzataiban foglaltak szerint – összhangban az egyetem belső rendelkezéseivel – vöröskeresztes alapszervezeteket hozhassanak létre, s azokat működtessék.
  • A szerződés értelmében a felek továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a véradó mozgalom népszerűsítésére, véradások és az egészséges életmódot népszerűsítő előadások, elsősegély, baleseti és katasztrófavédelmi szimulációs gyakorlatok szervezésére.
  • Az együttműködés kiterjed konferenciák szervezésére, közös pályázatok benyújtására, projektek lebonyolítására is.
  • Az együttműködési megállapodást Kardos István a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, az egyetem részéről Dr. Liptai Kálmán rektor írta alá.