A Hétcsoda egy önkéntesek által létrehozott és működtetett élményterápiás tábor, mely önmaguk és egymás elfogadásában segíti a gyerekeket. A különleges tábort idén is támogatók bevonásával valósította meg a Vöröskereszt.

Ötven különleges nevelési igényű gyermek kereste a csodát magában és társaiban az idei Hétcsoda élménytáborban augusztus 10 és 15. között, Balatongyörökön. A gyerekek minden nap interaktív élményterápiás foglalkozásokon, programokon vehettek részt.

Mindeközben bejárták a Balaton-felvidék nevezetességeit, a többi közt a Tapolcai-tavasbarlangot és Malom-tavat és a Szigligeti várat is, ahol az elsősegélynyújtás fontosságával ismerkedhettek meg a tábor résztvevői. Szerdán a Szentgyörgyvári Lipicai Ménes Lovastanya után, egy igazi úri muriba cseppentek, ahol a gyerekek a keszthelyi Festetics kastély falai között belekóstolhattak a főúri élet rejtelmeibe és egy állatterápiás foglalkozáson is részt vehettek a kastélyparkban. A Hétcsoda egy különleges közösségi tábor, amely hidat képez egészségesek, fogyatékkal élők, bevándorlók, kisebbségi, gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő és hátrányos helyzetben élő gyermekek között. A táborban 20 vöröskeresztes önkéntes és két munkatárs foglalkozott a gyerekekkel. Az önkéntesek többsége gyógypedagógus, pedagógus, óvópedagógus, szociálismunkás végzettségű vagy annak tanul.

A Hétcsoda élménytábor idén is támogatók bevonásával valósulhatott meg. A Cargill Magyarország Zrt. idén harmadik alkalommal segítette a tábor létrejöttét.

„Cégünk fontosnak tartja, hogy ne csak pénzbeli adománnyal, hanem személyes segítséggel, sok törődéssel, odafigyeléssel és megannyi mosollyal is hozzájáruljon a tábor sikeréhez. A boldog gyerekeket látva a vidámság ránk is átragad, így a pár nap alatt mi is feltöltődünk energiával, és utána újult erővel látunk neki az irodai feladatoknak. Dolgozóink közül évről évre egyre több önkéntes jelentkezik, mind a budapesti irodából, mind a vidéki telepekről, hogy részese legyen ennek a fantasztikus élménynek.” – mondták el a Cargill Magyarország Zrt. és a Cargill Takarmány Zrt. CSR csapatának tagjai.

Az Amerikai Nagykövetség már második éve támogatja a Magyar Vöröskereszt élménytáborát.„Az Amerikai Nagykövetség immár második éve támogatja a Magyar Vöröskereszt által szervezett Hétcsoda élménytábort. A tavalyi évben munkatársaink ellátogattak a táborba és nagyon pozitív benyomásokat szereztek az ott folyó munkáról. A tábor különböző hátterű és kultúrájú gyermekeknek nyújt lehetőséget arra, hogy megismerkedjenek egymással, és különféle sport- és kulturális tevékenységekben vegyenek részt, ezáltal elősegíti a különbözőségek áthidalását, a kölcsönös megértést és toleranciát. Ezeket az értékeket az Egyesült Államok különösen becsben tartja, ezért nagyon örülünk, hogy támogathatjuk a Magyar Vöröskeresztnek és önkénteseinek a munkáját, mellyel ezeket az értékeket erősítik a magyar fiatalok körében.”- mondta el Elizabeth W. Webster, sajtóattasé.

A Hétcsoda további támogatói: Nestlé Hungária Magyarország Kft., Zalai Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány, Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft., Szentgyörgyvári Lipicai Ménes Lovastanya, Kalandstrand Gyenesdiás, Somló Volán Zrt., Gyenesdiás Önkormányzata, Magyar Vöröskereszt Kenedi Alap, és Remény Program a Dán Vöröskereszt és Velux Alapítványok

Fotók: Képgaléria