A koronavírus-járvány miatt kialakult krízishelyzetben azok az országok pályázhattak segítségért , ahol a vállalat jelen van. Az Auchan az Ifjúságért Alapítványtól hét ország tizennégy projektje összesen 324 391 eurót kapott, amivel 30 000 rászoruló gyereken vagy fiatalon segítenek. Az Auchan Magyarország két hazai szervezetet terjesztett fel, mindkettőnek megítélték a támogatást. Az SOS Gyermekfalvak 4,5 millió forint, a Magyar Vöröskereszt Gyermekszáj Étkeztetési Programja 8,7 millió forint összeget kap, amivel a nehéz helyzetű gyerekeken segítenek, elsősorban az élelmezésükkel.

Bővül a Gyermekszáj és Budapest Étkeztetési Program

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már eddig is égető szükség volt a Magyar Vöröskereszt Gyermekszáj Étkeztetési Programjára, amelynek keretében hetente kétszer tejet és kenyeret kaptak a nélkülöző gyermekes családok, akik a jövedelmük alapján kerültek be a programba. A kiválasztásukban az önkormányzatok is segítettek a megyei szervezetünk munkáját, akik a rendszeres osztáshoz a helyszínt is adják. A régióban konkrétan két hatgyermekes, két ötgyermekes, hét négygyermekes, tizenhat háromgyerekes, hat kétgyermekes és két egy gyermeket nevelő család kapja meg rendszeresen ezt a két alapélelmiszert a szervezettől, ami hetente 334 liter tejet és 167 darab kilós kenyeret jelent. Az Auchan alapítványi támogatásának köszönhetően az eddigiek mellett egy újabb, a járvány gazdasági hatása által súlyosan érintett települést, Hernádvécsét is be tudjuk vonni a programba. E mellett Budapesten is osztanak élelmiszert nehéz helyzetbe került gyerekes családoknak. Ők havonta egyszer tartós és alapélelmiszerekből álló segélycsomagot kapnak. A 2010 óta futó Gyermekszáj és Budapesti Étkeztetési Programot kifejezetten a gyermekéhezés ellen indította a Magyar Vöröskereszt. Tíz család éves tej- és kenyérszükséglete kb. egymillió forintba kerül. A program költségeinek fedezéséhez és kiterjesztéséhez ad hosszabb távú, hathatós segítséget az Auchan.

Grubert Roland a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója és Varga-Futó Ildikó, az Auchan Magyarország kommunikációs és CSR igazgatója a Gyermekszáj Étkeztetési Program hernádvécsei bővítésén

Tavaly vidéken összesen 1428 rászoruló családban 4483 gyermek és fiatal élelmezését tettük könnyebbé. Közel 12000 liter tejet és 6000 kg kenyeret osztottak ki munkatársaink és önkénteseink a bevont településeken. Az Auchan adományából Borsod-Abaúj-Zemplén megyében év végéig biztosan tudunk hetente kétszer tejet és kenyeret adni a nehéz sorsú gyerekes családoknak, akiknek a helyzetén a koronavírus járvány többnyire csak rontott.

Mindkét általunk támogatásra felterjesztett szervezet munkáját nagyra értékeljük, ezért is nagy öröm, hogy mindketten megkapták a központi alapítványunktól a kért támogatást. Büszke vagyok rá, hogy egy olyan nemzetközi cégcsoportnál dolgozom, amelynek az egyes országok és a helyi közösségek is nagyon számítanak, és ezért a szolidaritáson alapuló segítségnyújtást a lehető legszélesebb körben gyakorolja. Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány fókuszában a gyerekek állnak. Célunk, hogy legalább ők ne szenvedjenek hiányt semmiben, és ez nekem nem csak egy nagy kereskedelmi lánc képviselőjeként, hanem édesanyaként is fontos”

– mondta Varga-Futó Ildikó, az Auchan Magyarország kommunikációs és CSR igazgatója.