November 24-én, ingyenes PSA szűréssel egybekötött véradást lesz a Magyar Vöröskereszt Arany János úti székházában. A véradásra és a szűrésre való eljutást a Taxify okostaxi cég ingyenes buszjárattal segíti.

November hónap 2009 óta itthon is a prosztatarák, a megelőzés, a rendszeres szűrővizsgálatokra örténő felhívás hónapja. A Magyar Vöröskereszt alapfeladatai közé tartozik az egészséges életmódra való nevelés és az egészségtudatos élet népszerűsítése, ezért is tartotta fontosnak, hogy csatlakozzon a Movember Mozgalomhoz.

A Magyar Vöröskereszt idén első alkalommal vesz részt a kezdeményezés népszerűsítésében. Ebből az alkalomból november 24-én 11 és 18 óra között rendhagyó véradást szervez Arany János úti székházában. Minden vért adó férfinek és érdeklődőnek lehetősége nyílik egy PSA szűrésre is. A Magyar Vöröskereszt a különleges véradónapra természetesen ugyanúgy várja a hölgy véradókat is, de a szervezetnél abban bíznak, hogy ezen a napon sok bajuszos manus nyújtja segítő karját véradásra.

A Movember Mozgalom és a Magyar Vöröskereszt közös véradását a Taxify segíti. Az okostaxi cég megívására vesz részt a vizsgálaton Szabó Győző, sőt, a Taxify Budapest három pontjáról ingyenes buszjáratot indít a szervezet székházához. A „Movember” kampányhoz csatlakozva 3 helyszínen lehet majd felszállni a buszjáratra:

  • 11:00-kor az Örs vezér téren,
  • 13:00-kor a Corvin negyednél,
  • 15:00-kor pedig a Moszkva téren.

Novemberben még egy helyszínen lesz lehetőség PSA szűréssel egybekötött véradáson részt venni. November 30-án, az Europeum Plazában (1088 Budapest, József körút 5.) 10 és 18 óra között várják a segíteni vágyókat. A véradásra jelentkezés feltételei és további hasznos információk a www.veradas.hu oldalon érhetőek el.

A Movember kampány bajusz jelképéhez hűen a Barber Shop is csatlakozott, így a szűrésen résztvevők a helyszínen egy ingyenes borotváláson is részt vehetnek, de a bajusz természetesen marad.

A Movember célja, hogy a férfiak ne hanyagolják el saját egészségüket és rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. A mozgalom jelképe az egy hónapon át tartó bajusznövesztés. Ezt a “kitűzőt” büszkén viselik a mozgalom aktivistái és támogatói, úgy, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett.

A jópofa mulatság felhívja a figyelmet a férfiak egészségét érintő komoly problémákra, elsősorban a prosztata megbetegedések a prosztata rák magas arányára, amely rendszeres szűrővizsgálattal megelőzhető.