A 2020-as “Év honlapja” pályázat Non-profit kategóriájának különdíját kapta a Magyar Vöröskereszt központi weboldala. A járványhelyzetre való tekintettel, a korábbi évektől eltérően a díjakat egy különleges díjátadó road-show keretében juttatták el az egyes szervezeteknek. A szakmai zsűri az alábbi értékeléssel indokolta a nekünk ítélt elismerést:

Ismét egy újabb nonprofit szervezetet díjaztunk. Ezúttal a Magyar Vöröskereszt központi weboldala kapott ’Az Év Honlapja’ Különdíjat. Sok más tevékenység mellett nincs könnyű helyzetben manapság ez a szektor, napjainkra a pandémia hatására gyakorlatilag megsokszorozódott a rászorulók száma és aránya is. Sokkal nagyobb felelősség hárul a karitatív szervezetekre, és sokkal nagyobb szükség van a munkájukra, mint korábban. Azt a heroikus munkát, amit most ezek a szervezetek kifejtenek, nem győzzük csodálni, és az, hogy a digitális területre is be tudtak költözni, mindenképp díjat, díjakat érdemel.

A Magyar Vöröskereszt digitális felületeire a tavalyi évben minden eddiginél nagyobb figyelem szegeződött. Oldalaink látogatottsága a koronavírus-járvány hatására hónapok alatt jelentősen megnövekedett, hiszen számos tevékenységünket (adományok gyűjtése, önkéntesek toborzása, általános tájékoztató anyagok terjesztése) csak itt tudtuk biztonságosan folytatni. Szervezetünk 2017-ben egyszer már elnyerte az “Év Honlapja – Minőségi díjat” társadalmi és civil szervezetek kategóriában. A mostani elismerés egyben megerősítés számunkra, hogy weboldalunk fent tudta tartani a megújulásakor kitűzött magas színvonalat. Örömünkre szolgál, hogy továbbra is sokan keresik fel honlapunkat azért, hogy velünk együtt segítsenek!

A Különdíjat 2021. január 7-én vette át Somody Zoltán, a Magyar Vöröskereszt kommunikációs vezetője

A díjazottak teljes listája ide kattintva érhető el.