A korábban, eredetileg április 15-ig elrendelt korlátozás módosítása alapján a megyei és fővárosi vizsgaszervező központok továbbra sem adhatnak ki a jelentkezők számára új időpontokat. Az Elsősegélynyújtó Munkabizottság szakmai iránymutatása alapján munkatársaink jelenleg a vizsgakabinetek átalakításán dolgoznak. A vizsga és a Magyar Vöröskereszt által szervezett tanfolyamok gyakorlati jellege miatt az on-line megvalósítás sajnos nem lehetséges, ugyanakkor a Magyar Vöröskereszt felkészült arra, hogy a járványügyi helyzet kedvező alakulása esetén a szervezés azonnal elindulhasson. A vizsgázók biztonsága érdekében várható, hogy a vizsgáztatás csak bizonyos óvintézkedések bevezetésével és a vizsgaszabályzat szigorításával lesz folytatható. A csökkentett kapacitás és az elmaradt vizsgák miatt is lassabb ügyintézésre számíthatnak a vizsgára jelentkezők, akiknek ezúton is szíves türelmét kérjük!

A vizsgaszervezés hatékony, tervezhető és gyors újraindításának érdekében javasoljuk, hogy a jelentkezők kérjék adataik előzetes rögzítését a megyei és fővárosi vizsgaszervező központoknál. Kérjük a vizsgára jelentkezőket, hogy adják meg nevüket és e-mail címüket, hogy munkatársaink tájékoztathassák a vizsgák újraindításáról. Felhívjuk figyelmüket, hogy a várólisták felállítását és kezelését a megyei szervezetek saját hatáskörben, a helyi igényeknek megfelelően végezhetik, ezért érdemes előzetesen telefonon tájékoztatást kérni!

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a gépjárművezető jelöltek számára kötelező közúti elsősegélynyújtó vizsga teljesítésére és a közlekedési igazgatási hatóságnál történő bemutatására nincs jogszabályban rögzített határidő, ezért a koronavírus fertőzés miatt senkit nem érhet káros jogkövetkezmény. Az elsősegélynyújtó vizsga vagy a jogosítvány megszerzésére vonatkozó munkáltatói vagy más szerződésben rögzített határidő túllépése esetén kollégáink készséggel segítenek a megfelelő tartalmú igazolás kiállításában.

A vonatkozó rendelkezések értelmében vizsgatételi kötelezettség alól nem adhat felmentést a Magyar Vöröskereszt. A vizsgamentesség megállapítása, a külföldi elsősegélynyújtó vizsgák honosítási eljárása valamint a vizsgaigazolások másodlatának kiállítása viszont továbbra is a megszokott eljárásrend alapján zajlik.