Az Auchan Magyarország jóvoltából mintegy 14.600 minőségi, vadonatúj Trefl puzzle játék kiosztása zajlik országszerte. Az efféle klasszikus logikai játékok abban is segítenek, hogy a rászoruló családok gyermekei ne érezzék hátrányukat jobbsorsú kortársaikhoz képest. Hagyományosan az év utolsó két hónapja az, amikor a magánszemélyek és a vállalatok a legtöbb adományt ajánlják fel rászorulók számára, ugyanakkor adományokra az év többi hónapjában is nagy szükség mutatkozik. A Magyar Vöröskereszt munkatársai ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy amennyire lehetséges, arányosan osszák el az adományokat.

Az ünnepi asztalra és a fa alá is több mint 120 tonna élelmiszert és ajándékot juttattak el rászorulóknak. Emellett azt is számításba vették, hogy az adományozó kedv az év első két hónapjában alábbhagy, a rászorulók viszont ugyanúgy igénylik a támogatást.

A puzzle adomány több egy szórakoztató játéknál. Az adományozási akciót megelőzően a Magyar Vöröskereszt vármegyei és fővárosi szervezeteivel közösen felmérték, hogy nagy igény mutatkozik ilyen jellegű adományra. Az Auchan Magyarország ennek megfelelő mennyiségű Trefl puzzle-t adományozott a szervezet számára.

Szociális szakmai szempontból külön hasznosak a logikai, finommotoros mozgást igénylő játékok. Balázs Vivien, a Magyar Vöröskereszt segélyezési vezetője hangsúlyozza: „Mindamellett, hogy a puzzle nagyon szórakoztató módja a szabadidő eltöltésének vagy éppen a közös családi kikapcsolódásnak, az ilyen típusú játékok fejlesztik a gyerekek gondolkodását. Ki ne szeretné a rejtvényeket? Az adományok olyan családokhoz kerülnek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy ajándékokkal lepjék meg gyermekeiket a karácsonyi időszakban vagy azt követően. Mi pedig azon is dolgozunk, hogy egy gyerek se érezze hátrányban magát a többiekhez képest.

A segélyezési vezető hozzátette: a legtöbb adománygyűjtő akcióban, még ha jó állapotban is érkeznek az adományok, használt játékokat adnak át az adományozók. Ritkábban fordul elő, hogy a rászorulóknak átadott játékokat ők bonthatják ki az eredeti csomagolásukból. A humanitárius szervezetnek általában akkor nyílik lehetősége új adományok átadására, ha azt a vállalatok ajánlják fel, ahogy ezt az Auchan is tette.

Az adomány jelentette örömre jó példa egy Baranya vármegyei véradó alkalom, ugyanis az eseményre sok önkéntes véradó érkezett a csemetéjével, ahol a kicsik nagy lelkesedéssel fogadták a puzzle játékokat.

(Fotó: Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete)

(Fotó: Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete)

(Fotó: Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete)

A Magyar Vöröskereszt örömmel fogadja a karácsonyi időszakból megmaradt, rászorulók számára kiosztható termékeket az év első hónapjaiban is. A részletekért kattintson ide!

(Borítókép: Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezete)