Megújult a Menedék Családok Átmeneti Otthona, Salgótarjánban. Az „Átmeneti és rehabilitációs intézmények korszerűsítésére” kiírt – EFOP-2.2.3 – pályázaton több mint 97 millió forintot nyert a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete, melynek felhasználásával felújításra került a teljes vízhálózat, a szennyvíz hálózat, a villamoshálózat, megtörtént a nyílászárók cseréje és a teljes körű fűtéskorszerűsítés.

Az intézmény épületében lévő lakószobák, szociális helyiségek és közösségi terek is megújultak, illetve kialakításra került egy növény és játszóház, melyet az intézményben élő gyermekek használhatnak.

A beruházás átadására 2019. december 12-én került sor, melyen jelen voltak a megyei szervezet vezetői és az országos vezetőség képviselői is.

Az ünnepélyes átadáson Bobrovics Árpád, A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének elnöke és Grubert Roland megyei igazgató köszöntötte a megjelenteket. Juhászné Kincses Helén, nyugalmazott megyei igazgató és Nagy Hajnalka, nyugalmazott intézményvezető emlékezett vissza a 20 éves intézmény megalapítására, fejlődésére.
A megújult intézményben 12 szoba működik, folyamatosan 100%-os kihasználtsággal.